Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2018,
9.02

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

11

Natisni članek

požar noad

Torek, 3. 7. 2018, 9.02

5 let, 9 mesecev

Zagorel hotel v središču Ljubljane, evakuirali sto ljudi #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

11

V središču Ljubljane je dopoldne zagorelo v zgornjem delu Grand Hotela Union Business. Zaradi intervencije gasilcev je bila Miklošičeva zaprta med Dalmatinovo in Nazorjevo ulico, iz hotela pa so evakuirali okoli 100 oseb. Gorelo je sedem ur, požar jim je okoli 16. ure uspelo pogasiti, kriminalisti pa so pričeli z ogledom kraja. Škoda po prvih ocenah znaša okoli 400 tisoč evrov.

Fotogalerija
1 / 27

Ljubljanski policisti so bili o požaru v hotelu na Miklošičevi cesti obveščeni okoli 8.45. Po prvih informacijah naj bi zagorelo v strojnici objekta, a so kasneje gasilci sporočili, da je zagorelo ostrešje, vzrok pa za zdaj ni znan. Iz hotela Union so sporočili, da neposredno ni bila ogrožena nobena hotelska soba.

V mansardi je zagorela izolacija, les in sama streha, teren je bil težko dostopen, je povedal vodja intervencije Jure Dolinar. Streha objekta je gladka, ker je objekt visok več kot 22 metrov gašenje z gasilsko lestvijo ni bilo možno. Gasilske ekipe so tako požar gasile od znotraj ter s pomočjo vrvne tehnike.

Zahteven požar je gasilo 75 gasilcev s 14 gasilskimi vozili, na pomoč so poklicali tudi gasilce drugih enot ter prostovoljne gasilce. Ekipe so se menjevale na pol ure do eno uro, je razmere opisal Dolinar. 

Hotel popolnoma izpraznili, poškodovanih ni

Z vrha stavbe se je valil črn dim, ki je po besedah vodje intervencije, tako kot vsak dim, nevaren za vdihovanje.

Gasilci pa so zaradi varnosti najprej evakuirali šesto in sedmo nadstropje, kasneje so gorečo stavbo popolnoma izpraznili. Evakuirali so skupaj okoli sto ljudi, med njimi ni bilo poškodovanih. Ob 13.30 so požar omejili in ga spravili pod kontrolo. Nekaj minut po 16. uri pa so na ljubljanski policijski upravi potrdili, da so gasilci končali delo.

Po navedbah predstavnice hotela Maje Kosem so gostje hotela situacijo in odziv hotela sprejeli pozitivno. "Vse njihove morebitne nevšečnosti rešujemo neposredno in nemudoma. Določeni gostje bodo premeščeni v sestrski Grand hotel Union," je dejala.

Dodala je, da bo hotel v prihodnjih dneh, kot do sedaj, zagotavljal visoko raven storitev. "Poskrbeli bomo, da bodo gosti kljub neljubemu dogodku zadovoljni s svojimi obiskom," je dejala Kosmova.

V požaru je nastala velika škoda, ki po prvih ocenah znaša okoli 400 tisoč evrov. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin tudi v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Zakaj je požar izbruhnil, za zdaj še ni znano. Po nekaterih informacijah, ki so zaokrožile v javnosti, naj bi požar izbruhnil, ko je nekdo skušal z ognjem uničiti osje gnezdo.

Požar hotel Union | Foto: Srdjan Cvjetović Foto: Srdjan Cvjetović

Grand hotel Union Business je štirizvezdični hotel na Miklošičevi ulici v Ljubljani. Domuje v stavbi, ki so jo po načrtih arhitekta Eda Mihevca zgradili leta 1979. Tam je bil sprva hotel Holiday Inn, po 22 letih pa je Grand hotel Union Business izstopil iz verige Holiday Inn in postal samostojen in neodvisen hotel. V letu 2010 je hotel s pomočjo evropskih sredstev dobil novo moderno podobo sob, namenjeno predvsem poslovnim gostom.

Po podatkih rezervacijskih spletnih strani v Grand hotelu Union Business danes ni razpoložljivih sob. Cene prenočitev v tem hotelu se sicer gibljejo od 145 evrov za dvoposteljni studio do 450 evrov za suito Premier.

Fotogalerija
1 / 12

 

 

Ne spreglejte