SiolNET. Novice Slovenija
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hostel Celica ostaja v rokah ljubljanske občine #video

0,30

termometer

Hostel Celica ostaja v lasti Mestne občine Ljubljana (Mol), v upravljanje pa ga bo za prihodnjih deset let dobil javni zavod Ljubljanski grad, je na današnji novinarski konferenci povedal župan Zoran Janković. KUD Sestava bo lahko po njegovih besedah z novim upravljavcem podpisal petletno pogodbo, v društvu pa menijo, da je prišlo do prevzema.

[video: 67377 / ]

Video: Planet TV

Janković je spomnil, da je pogodba z najemnikom Tomažem Juvanom potekla konec lanskega leta, ustno pa je bilo dogovorjeno, da bo svojo dejavnost opravljal do 15. januarja, nato pa predal objekt v uporabo in upravljanje Mola.

[video: 67348 / ]

Video: Planet TV

Janković: Objekt bo prenovljen tako, kot mora biti

Javni zavod Ljubljanski grad bo Celico po Jankovićevih besedah dobil v upravljanje za deset let, potem ko jo bodo v celoti prenovili. Na občinskem oddelku za investicije že opravljajo prve pogovore ter nabirajo prve ponudbe arhitekta in projektanta Celice Janka Rožiča in njegove skupine. Župan pričakuje, da bodo v 14 dneh prejeli popis potrebnih del in projekt prenove. Po županovih zagotovilih bo objekt prenovljen "tako, kot mora biti".

Javni zavod Ljubljanski grad bo Celico dobil v upravljanje za deset let. Javni zavod Ljubljanski grad bo Celico dobil v upravljanje za deset let. Foto: Tina Deu

Sicer so "izdelane predloge" za vodenje Celice v prihodnje poleg zavoda Ljubljanski grad prejeli tudi od zavodov Turizem Ljubljana in Mladi zmaji. Glede delovanja KUD Sestava, ki v Celici skrbi za kulturni program, nad katerim bdi prav Rožič, je Janković povedal, da bo lahko z novim upraviteljem podpisal še petletno pogodbo za sodelovanje, pod pogoji, ki so veljali v lanskem letu pod Juvanom, sicer pa bodo za dodatne programe objavljeni tudi razpisi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin