Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 7. 2013,
11.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Branko Grims

Sreda, 10. 7. 2013, 11.20

8 let

Grims objavo fotografije v Mladini razumel predvsem kot zlorabo družine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko ni uspel poravnalni narok se je na ljubljanskem okrožnem sodišču začela obravnava v odškodninski tožbi poslanca SDS Branka Grimsa zoper tednik Mladina.

Sodišče je zgolj zaslišalo Grimsa, s tem pa tudi končalo obravnavo. Sodnica Dušana Bajc je napovedal pisno sodbo, ki pa bo strankam najverjetneje izročena šele po sodnih počitnicah.

Sodnica zavrnila predloge strank po zaslišanju dodatnih prič Sodnica Bajčeva ni sprejela predlogov tožeče in tožene stranke po zaslišanju dodatnih prič. Svojo odločitev, da sodišče zasliši zgolj Grimsa, je utemeljila z besedami, da sodišče ne potrebuje posrednih pričanj. Po zaslišanju Grimsa bo tako sodišče presodilo le še dokazne predloge v sodnem spisu.

Grims je med pričanjem poudaril, da je razumel objavo fotografije predvsem kot zlorabo družine. Kot je pojasnil, je objava v Mladini grobo posegla v njihovo družinsko življenje. Njegova otroka naj bi bila tako po objavi deležna šikaniranja svojih vrstnikov, ki v nekoliko manjši meri še vedno traja.

Grims je dejal, da je bila objava zanj boleča, počutil se je prizadetega in užaljenega, stres pa je načel tudi njegovo zdravje. Doživel naj bi tudi posmehovanje nekaterih svojih poslanskih kolegov. Da je šla Mladina z objavo fotografije "čez rob", je dokazoval tudi Grimsov zagovornik Jože Hribernik.

Grims: Takšnih primerjav ne dopušča nobena evropska ustava ali sodišče Tako Grims kot Hribernik sta poudarila, da ne zavračata možnosti tudi ostrejše kritike javne osebe, kot je politik, vendarle pa, tako Grims, primerjava s človekom, ki je pobil svoje otroke, presega vse dopustne standarde. Po Grimsovih besedah takšnih primerjav ne dopušča nobena evropska ustava ali sodišče.

Pooblaščenka Mladine Jasna Zakonjšek pa je dopustnost objave fotografije utemeljila z besedami, da prav dejstvo, da je Grims eden od najpomembnejših politikov v državi, dopušča objavo tudi zelo ostrih kritik in vrednostnih sodb njegovega političnega delovanja, ki lahko tudi "šokirajo".

Zakonjškova je tudi dejala, da gre v primeru objave fotografije v šaljivi rubriki Mladinamit predvsem za satirično kritiko Grimsovega političnega delovanja. Drugače pa je menil Hribernik, ki je izrazil obžalovanje, da Mladina po tako "grobem in nedopustnem napadu" na njegovo stranko, ne zmore "vsaj malo samorefleksije in samokritike".

Ne spreglejte