SiolNET. Novice Slovenija
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gradbinci vlado pozivajo k odpravi protikoronskih omejitev

0,25

termometer

delavec gradbinec gradnja gradbeništvo |  | Foto: Bor Slana
Foto: Bor Slana

Sekcija gradbincev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) je na vlado ponovno naslovila pobudo, da naj storitve na področju gradbeništva dovoli izvajati tudi na zunanjosti objektov in v okolici obstoječih objektov. Absurdno se jim namreč zdi, da vlada ne odpravi teh omejitev, saj pri zunanjih delih stika s potrošniki praktično ni.

Kot so sporočili iz OZS, gradbinci vztrajajo, da se jim omogoči vsa dela, ki se izvajajo zunaj. To so med drugim dela na strehah, fasadah, balkonih, zunanjih ograjah, nadstreških, zunanjih ureditvah in prizidkih. Taka dela naj se po njihovih besedah dovoli ne glede na to, ali so objekti naseljeni ali ne, saj pri zunanjih delih ni stika s potrošnikom.

"Pričakujemo, da bo vlada te omejitve nemudoma odpravila"

"Nerazumno se nam zdi, da ne smemo opravljati tovrstnih del na zunanjosti objektov, saj ni nikakršnega tveganja za prenos okužb, če sploh nimamo stika s potrošniki. Pričakujemo, da bo vlada te omejitve nemudoma odpravila," so med drugim zapisali v sekciji gradbincev.

Pozivajo tudi, da naj ob odpravi teh omejitev ne bo obvezno testiranje zaposlenih oziroma izvajalcev storitev na področju gradbeništva, saj to po njihovi oceni ni smiselno. Obveznemu testiranju zaposlenih sicer nasprotujejo tudi v drugih panogah, so spomnili, piše STA.

Milan Krek Novice V četrtek odkrili 881 novih okužb #video Cepljenje covid-19 Novice Sprememba v Avstriji: to cepivo tudi za starejše od 65 let

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin