Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 4. 2020,
11.23

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

37

Natisni članek

Aleš Hojs Franc Breznik

Četrtek, 16. 4. 2020, 11.23

4 leta

Franc Breznik se bo zelo verjetno vrnil v poslanske klopi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

37

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je sprejel odstop državnega sekretarja Franca Breznika. Ta je v začetku aprila službeni avtomobil vozil pod vplivom alkohola, ob tem pa prekoračil tudi omejitev hitrosti. Po informacijah Planet TV se bo Breznik vrnil v poslanske klopi.

slovenska policija
Novice Notranje ministrstvo predlaga izmenjavo osebnih podatkov med NIJZ in policijo

Franca Breznika je policija ujela 2. aprila na ljubljanski obvoznici, so včeraj poročali na 24ur. Test alkoholiziranosti je pokazal 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, ob tem pa je na delu, kjer je omejitev 100 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 120 kilometrov na uro. Policisti so mu napisali 600 evrov kazni in 16 kazenskih točk. Dovoljena meja je sicer 0,24 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Ni šlo za policijsko zasedo

Breznik je včeraj ministru Alešu Hojsu ponudil svoj odstop, ta ga je ta danes tudi sprejel. Kot je minister dejal na današnji novinarski konferenci, je zjutraj dobil zagotovilo vršilca dolžnosti direktorja policije, da v tem primeru ni šlo za zasedo, kot se je to zgodilo v primeru ministra Koprivnikarja. Dodal je, da zaupa in verjame v delo policije. Sam meni, da dodatno preverjanje policije v tem primeru ni potrebno.

Minister Hojs o odstopu državnega sekretarja Breznika


Ne more pa Hojs spregledati dejstev, da imamo v slovenski politiki ali blizu slovenske politike, v najvišjem vrhu in v občinskih strukturah župane in sekretarje strank, ki so pred policijo bežali v parlament, pa se jim ni nič zgodilo. Imamo še vedno župane, ki so to, da so vozili pod vplivom alkohola, priznali po slabem mesecu in so še vedno na položajih. "Vsaka napaka je mogoča. Seveda pa moramo za te napake odgovarjati, zato se mi zdi prav, da sem odstop sprejel," je dodal Hojs, ki novega državnega sekretarja še nima.

Najverjetneje se vrača v poslanske klopi

Po informacijah Planet TV se bo Breznik vrnil v poslanske klopi. Kot je v popoldanskem pogovoru dejal, je odstop z mesta državnega sekretarja visoka cena za prometni prekršek, ki ga sicer močno obžaluje. Po njihovih neuradnih informacijah podobno razmišljajo v stranki SDS. Pred tem, zgodaj popoldan je bil sicer Breznik v izjavi za RTV bolj skrivnosten.

"Če bo kdorkoli dvomil, tudi v stranki, da to meče tudi slabo luč na moje poslansko delo, mi tudi tega ni treba opravljati," je dejal o svoji politični usodi.

Svojo plat zgodbe pojasnil tudi Breznik

Sicer pa je Breznik svojo plat zgodbe danes pojasnil tudi za TV Slovenija. Med drugim je dejal, da je njegov delovni čas skoraj vsak dan tekel od 5. ure zjutraj pa do polnoči. Podobno po njegovih besedah v teh razmerah velja tudi za preostale državne sekretarje, ministre in predsednika vlade, piše STA.

Tistega dne se je vračal s sestanka s predstavniki podjetja Rastoder, kjer je urejal donacijo za humanitarne organizacije. Na ta dan je, kot je pojasnil za TV Slovenija, zaužil eno jabolko in dve kavi. Na sestanku pa je potem z enim od donatorjev spil dva kozarca viskija, je priznal.

Test alkoholiziranosti je pri Brezniku pokazal 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. | Foto: STA , Test alkoholiziranosti je pri Brezniku pokazal 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Foto: STA ,

Ko so mu policisti odredili alkotest, je bila stopnja alkoholiziranosti po njegovih besedah med 0,25 in 0,5 miligrama na liter izdihanega zraka. Zatrdil je, da tega ni želel prikrivati, temveč je menil, da pač ni prvorazredna tema. "Ne nazadnje sta me policista prepoznala. Vedela sta, kdo sem. Ta stvar bi bila tako ali tako vsem na očeh," je še povedal Breznik, piše STA.

Franc Breznik
Novice Državni sekretar s službenim vozilom prehitro vozil, napihal in ponudil odstop
Ne spreglejte