Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 1. 2010,
19.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 27. 1. 2010, 19.54

7 let, 12 mesecev

FOTO: Bob leta 2009 je izrekel igralec Matjaž Javšnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Ljudje imajo največ povedati o ljudeh, ki jih ne poznajo," je izjava Matjaža Javšnika, ki je zbrala največ glasov v akciji časnika Večer Bob leta 2009 in so jo razglasili v mariborskem Narodnem domu.

Izbor boba leta - po mnenju bralcev Večera in širše slovenske javnosti najboljše izjave, objavljene v Večeru - je potekal že enajsto leto zapored. Poleg osrednjega naslova bob leta so tokrat že tretje leto zapored podelili tudi priznanje bobu blog za najboljšo izjavo avtorja bloga, ki jo je ta zapisal v svojem Večerovem blogu oziroma internetnem dnevniškem zapisu. Prejel ga je bloger Rajko Stropnik, in sicer za izjavo "Kadar je le možno, se od srca nasmejte, tudi samemu sebi, čeprav je to najtežje."

Drugo mesto za izjavo Mihe Šaleharja Pri Večeru so tokrat zbrali rekordnih 49.410 glasov - 29.404 glasov je prispelo za izbor boba leta, 20.006 pa za izbor najboljše bobu blog izjave. Javšnik je s svojo izjavo zbral 9313 glasov, radijski in televizijski moderator Miha Šalehar ("Pravzaprav zadnje čase tonemo v vse večji absurd. S prvih strani časopisov nas rešujejo vsi tisti, ki so nas v veliki meri potunkali v to gnojnico.") 3769 glasov, rektor ljubljanske univerze Stane Pejovnik pa ("Vsak pameten politik potrebuje kak pameten nasvet. Če pa nasveta ne potrebuje, ni pameten.") 3152 glasov.

Ostali finalisti in njihove izjave: Poleg Javšnika, Šaleharja in Pejovnika so bili med devetimi finalisti akcije Bob leta 2009 še filozof Vinko Ošlak ("Teleban Zahoda žensko vse bolj slači, taliban Vzhoda pa svojo žensko vse bolj oblači."), pravnik Marko Pavliha ("Slovenija ni podeželska deželica na sončni strani Alp, temveč evropska država na morski strani Triglava.") in košarkar Uroš Slokar ("Če je kdo boljši od tebe, mu tega ne smeš zameriti, temveč ga moraš vzeti kot vzor.").

V finale so se uvrstili še sociolog Matevž Tomšič ("Očitno je ideološki filter (še vedno) tisti, ki določa, kdo je pozitivec in kdo negativec."), pisateljica Janja Vidmar ("Štajerščino mormo čuvat, dokler še je! Če v državi, ki jo prevoziš v treh urah, eni ne razumejo, kaj govorijo drugi, ne bomo dolgo trajali.") ter minister za Slovence po svetu Boštjan Žekš ("Raje gledam naprej, ker če bom stalno gledal nazaj, se zaletim v steno.").

Slovesno razglasitev je vodil Sašo Hribar Slovesne razglasitve boba leta 2008 v mariborskem Narodnem domu se je udeležila vrsta znanih osebnosti, program pa je povezoval televizijski in radijski voditelj Sašo Hribar.

Več utrinkov (klikni za povečavo):

Ne spreglejte