SiolNET. Novice Slovenija
2,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Finančna uprava opozarja: Nikar ne odpirajte tega maila

2,03

termometer

Virus
Foto: Reuters
Več zavezancev je finančno upravo obvestilo, da so z njenega elektronskega naslova dobili opomine zaradi neplačanih obveznosti. Na finančni upravi opozarjajo, da gre za lažna sporočila, poslana z lažnega elektronskega naslova, v njih pa je virus. Dodajajo, naj zavezanci sporočila zavržejo in ne odpirajo.
Sporna sporočila, ki so videti, kot bi jih poslala finančna uprava z elektronskega naslova gfu.fu@gov.si, so zavezanci začeli prejemati pretekli petek. Na finančni upravi so po do zdaj zbranih podatkih ugotovili, da so bila sporočila poslana iz tujine in da vsebujejo tudi datoteko s končnico .xls, ki vsebuje virus.

Pod sporočilom je podpisana kontrolorka, ki ne obstaja

Sporočilo z naslovom Davčna izvršba je polno slovničnih napak, pod njim pa je podpisana finančna kontrolorka, ki ne obstaja in nikoli ni bila zaposlena na finančni upravi.

Finančna uprava dolžnikov nikoli ne opominja po elektronski pošti, temveč prek sistema eDavki oziroma pisno po navadni pošti. Zavezance zato opozarjajo, naj omenjene elektronske pošte zaradi lastne elektronske varnosti ne odpirajo in naj si posodobijo protivirusno zaščito.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin