SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Filli bo za novo direktorico TV Slovenija predlagal Ljerko Bizilj

4

termometer

Generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli bo za novo direktorico TV Slovenija predlagal Ljerko Bizilj, za novega direktorja Radia Slovenija pa ponovno Andreja Šavka.

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Marko Filli je med prijavljenimi kandidati za direktorja televizije izbral Ljerko Bizilj, pri imenovanju direktorja radia pa njegova izbira ostaja Andrej Šavko. Filli za Biziljevo in Šavka potrebuje še soglasje programskega sveta, ki bo o tem odločal 24. novembra.

Kot je Filli pojasnil za STA, je programski svet RTVS o svoji izbiri za funkciji direktorja Televizije Slovenija (TVS) in Radia Slovenija obvestil danes zvečer. O Šavku, ki je zdaj odgovorni urednik radijskih programov v koprskem regionalnem RTV centru, se je programski svet odločal že 29. septembra, vendar ni izglasoval soglasja k imenovanju.

Filli ponuja Šavka v ponovno odločanje brez ponovitve razpisa. Generalni direktor RTVS svojo odločitev utemeljuje z dejstvom, da je programski svet prvič odločal o Šavku v nepopolni sestavi - v svetu namreč ni bilo predstavnikov zaposlenih. Po Fillijevih besedah gre v primeru Šavka zagotovo za izbiro, ki si zasluži odločanje v polni sestavi. Za direktorja TVS šest kandidatov Na razpis za direktorja TVS je prispelo šest kandidatur. Kot je dejal Filli, je Biziljeva, zdaj odgovorna urednica tretjega televizijskega programa, po njegovi oceni najboljša izbira med prijavljenimi. Poudaril je njene dolgoletne izkušnje, znanje in vizijo razvoja TVS, ki jo je Biziljeva priložila kandidaturi.

Razpis za položaj direktorja TVS se je iztekel 10. oktobra. RTVS je začel iskati novega direktorja po tistem, ko je dosedanji prvi mož televizije Janez Lombergar 18. septembra Filliju podal odstopno izjavo. Poleg Biziljeve so kandidature med šesterico oddali še trije znani televizijci: Miša Molk, Vanja Vardjan in Zoran Medved. Filli razočaranja ni skrival Na razpis za direktorja radia pa sta se poleg Šavka prijavila še odgovorna urednika drugega in tretjega radijskega programa, Mirko Štular in Matej Venier. Filli ni skrival razočaranja, ko programski svet prvič ni izglasoval soglasja k imenovanju. Njegov komentar je bil, da gre za dogajanje, ki ga ne razume.

Filli poudarja, da Šavku ni mogoče očitati nikakršne politične opredeljenosti, iz njegovega programa pa je razvidno, da je dober poznavalec radijskega medija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin