SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Erjavec: Kakšnih ovir za novo koalicijo ni (video)

4

termometer

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec meni, da lahko stranke, ki naj bi sestavljale bodočo koalicijo, najdejo skupne točke in potrdijo novo vlado.

Karl Erjavec je po sestanku pri mandatarki Alenki Bratušek povedal, da je z dozdajšnjimi pogovori zadovoljen. "Lahko rečem, da so bili pogovori uspešni, konstruktivni. Kakšnih ovir ni bilo, tudi glede zadev, ki jih DeSUS najbolj zastopa; to pa so stabilne pokojnine, javno zdravstvo, tako da mislim, da je veliko možnosti, da bo DeSUS sodelovala v tej novi koaliciji," pravi Erjavec, ki podrobnosti ni želel razkriti, tudi o morebitni delni privatizaciji zdravstva ne, o morebitnih ministrskih imenih pa je ponovno poudaril: "To je še preuranjeno."

Prvak stranke DeSUS je tudi nakazal, da naj bi že obstajal kompromis med strankama SD in DL, predvsem o ključnih gospodarskih vidikih. Na vprašanje, kaj če kljub temu ne bo prišlo do tako želenega kompromisa, pa je odgovoril: "Če so dobri politiki, se bodo znali dogovoriti, če pa niso, bodo šli pa na predčasne volitve in bodo ljudje povedali, kakšni politiki so bili." Kot je še povedal, se bo izvršni odbor stranke upokojencev o vstopu v koalicijo opredeljeval prihodnji ponedeljek, svet stranke pa bo o tem odločal dan pozneje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin