Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2014,
19.44

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pozitivna Slovenija Zoran Janković Alenka Bratušek Jože Mencinger

Torek, 6. 5. 2014, 19.44

5 let, 6 mesecev

Dva poslanca sta si premislila in se bosta vrnila k Jankoviću (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"PS gre naprej," je bil po srečanju z lokalnimi in regionalnimi odbori jasen predsednik Zoran Janković. Napovedal je, da se bosta v poslansko skupino PS vrnila še dva poslanca, ki sta si premislila.

Kot je po približno dvournem posvetu dejal predsednik PS Zoran Janković, so se danes srečali tisti, ki verjamejo v PS, in si postavili cilje za bližnjo prihodnost. Razpravljali so zlasti o tem, kako bodo "šli nazaj med ljudi". Po njegovih besedah se je danes znova potrdilo, da verjamejo v strankin program Slovenija 2020.

Tudi v PS za čimprejšnje volitve Janković je povedal, da ni zrušil svoje vlade in da je bil poziv na kongresu zelo jasen, in sicer da naj Bratuškova ostane mandatarka. Dodal je, da so se v PS razšli pri programu stranke, ki ga niso izvajali, in pri ničemer drugem. O predčasnih volitvah pa je dejal, naj bodo te, če so se v koaliciji odločili zanje, čim prej.

Bratuškova ima "čuden cilj" Janković se je obregnil tudi ob ponedeljkove izjave nekdanjega vodje poslancev PS Janija Möderndorferja, ki se je pridružil novi poslanski skupini nepovezanih poslancev, ti pa zdaj ustanavljajo tudi novo stranko pod vodstvom donedavne prve dame PS in premierke v odstopu Alenke Bratušek. "Kolega Jani je včeraj rekel, da je njihov cilj premagati PS na volitvah. Čuden cilj so si postavili," je povedal Janković.

Kako Janković komunicira s kolegi, ki so zapustili PS Pristavil je, da se ubada z vprašanjem, kako komunicirati s štirimi kolegi, ki so zapustili PS: "Ne gre za strankarsko pripadnost ali politično opredelitev, gre za povsem osebne odnose, z nekaterimi sem prijateljeval in se družil 30 let, vsega preprosto ne razumem." Poudaril je še, da ne zamerijo nikomur od tistih, ki so se odločili za drugačno pot.

Kdo se bo vrnil k Jankoviću? A PS gre naprej, je poudaril Janković in napovedal, da se bosta med poslance PS vrnila dva izmed tistih, ki so poslansko skupino zapustili. Od teh jih je 13 v novi poslanski skupini nepovezanih poslancev, trije, Matjaž Zanoškar, Dragan Bosnić in Brane Golubovič, pa so nepovezani poslanci. A Janković ni želel povedati, za katera dva poslanca gre. "Povedala bosta sama," je dejal in dodal, da so vrata PS odprta vsem "kolegom, ki so šli".

Na predčasnih volitvah pa ima PS cilj pridobiti zaupanje državljanov in "jasno, zmagati", je dejal Janković in izrazil prepričanje, da se bo stranka okrepila. Na vprašanje, kako bo ravnal v primeru volitev junija, je odgovoril, da se bodo o tem pogovorili znotraj stranke.

Zanikal je tudi vse očitke zoper njega v povezavi z odločitvijo, da znova kandidira za predsednika PS. Nekateri mu, kot pravi, očitajo njegov ego, spet drugi, da rešuje družinsko ekonomijo in preiskave.

"O egu pri svojih letih zelo težko govorim, saj sem pravzaprav dosegel vse svoje ambicije. Odkar sem na funkciji župana in predsednika PS, pa so podjetja mojih sinov kvečjemu na poti navzdol, prav tako ne boste našli niti enega posla z Mestno občino Ljubljana. In rad bi vedel, kako je mogoče, da z vodenjem PS rešujem zadeve glede preiskav zoper sebe? A to gospod notranji minister sam ureja, pa sodi po sebi? Kot vem, tudi tisti, ki je bil mnogo močnejši predsednik stranke, ni mogel vplivati na delovanje sodstva," je še povedal Janković.

Neformalnega posveta PS v Ljubljani se je sicer udeležilo okoli sto predstavnikov regionalnih in lokalnih odborov ter vrh stranke, med udeleženci je bil tudi nosilec kandidatne liste za evropske volitve Jože Mencinger. Navzočim so namreč predstavili tudi kandidatno listo, Mencinger pa je medijem zagotovil, da ostaja na listi. Z dogajanjem v slovenski politiki se ne želi ukvarjati, poudaril pa je, da je v dobrih odnosih tako z Bratuškovo kot z Jankovićem.

Ne spreglejte