SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dragan Marušič je ponovno izvoljen za rektorja Univerze na Primorskem

4

termometer

Na volitvah za novega rektorja Univerze na Primorskem je slavil aktualni rektor Dragan Marušič, ki je dobil večino vseh glasov.

Na volitvah za novega rektorja Univerze na Primorskem je slavil aktualni rektor Dragan Marušič, ki je dobil 327 ali 61,7 odstotka vseh veljavnih glasov. Roberto Biloslavo je prejel 108 oz. 20,4 odstotka glasov, Rado Pišot pa 95 ali 17,9 odstotka veljavnih glasov.

Pet glasovnic je bilo neveljavnih. Gre sicer za neuradne rezultate, ki jih bo senat univerze potrdil predvidoma v petek, je pojasnil predsednik volilne komisije Tomaž Pisanski.

Zadnji štiriletni mandat Za Marušiča, ki je koprsko univerzo vodil od leta 2011, bo to zadnji štiriletni mandat, saj statut UP predvideva, da je lahko nekdo za rektorja izvoljen največ dvakrat zaporedoma.

Marušič je v svojem programu dela za mandat 2015-2019 izpostavil finančno in strukturno učvrstitev univerze, znanstveno-raziskovalni preboj in večje mednarodno sodelovanje. Na okrogli mizi rektorskih kandidatov sredi oktobra je kot pot za naprej izpostavil nadaljnje pridobivanje tujih študentov ter navezovanje stikov s tujimi univerzami, zlasti iz Azije.

Sporne zaposlitve na univerzi V javnosti so pred volitvami odmevale tudi domnevno sporne zaposlitve na univerzi. Marušič bi naj tik pred volitvami na novo zaposlil več kot 40 njemu naklonjenih uslužbencev, ki so tako dobili pravico do glasovanja. Junija pa koprski kriminalisti na tožilstvo vložili ovadbo zoper rektorja, saj ga sumijo, da je zlorabil položaj in oškodoval javna sredstva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin