Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2019,
11.02

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

10

Natisni članek

Kobarid Bovec dovolilnica Soča

Sobota, 23. 3. 2019, 11.02

5 let

Dovolilnica za plovbo po Soči bo namesto treh stala kar 15 evrov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

10

Dolina Soče se prebuja. Temperature so se že dvignile nad 10 stopinj Celzija, raftarji in kajakaši pa so začeli pripravljati opremo za prvi letošnji spust po smaragdni lepotici. Vendar pa začetek turistične sezone na Bovškem prihaja z grenkim priokusom.

doping
Sportal Kajakašica Ina Osipenko-Radomska zavrnila dopinški test

Ekipa Planeta se je odpravila do Bovca in Kobarida ter prisluhnila obema stranema. Tistim, ki hočejo podražitev, in tistim, ki so proti, ker bodo s tem izgubili zadnja leta odličen posel.

Župan Bovca Valter Mlekuž je pojasnil, da letos zagotovo še ne bo podražitve, cene bodo ostale enake, a obenem dejal, da se bo to moralo nekoč spremeniti. Po njegovem mnenju s tako nizko ceno reko razprodajajo.

Podražitvam nasprotujejo lastniki kajakov

Pravijo, da zagovarjajo drugačen pristop in da so večkrat opozorili na to, kako so stvari urejene v tujini. Za primer navajajo Avstrijo, kjer imajo dovoljenja lokalna podjetja.

V Bovcu je domačih le 30 ponudnikov plovbe po Soči, tujih pa kar 70

Na eni izmed vstopnih točk se v glavni sezoni zamenja tudi 140 tisoč ljudi, zaradi česar bi morali preurediti cesto v dvopasovnico in ji dodati pločnik. To vse naj bi se urejalo s povišanjem cene za plovbo po Soči. Tako pravijo predstavniki občine, ki jim kajakaši zdaj očitajo, da denarja do zdaj niso vlagali v urejanje vstopnih mest.

Drugače od vstopnega mesta Boka so vsa druga opremljena kot v devetdesetih letih. Za ustrezno preureditev enega izmed vstopnih mest v Kobaridu bi bilo treba nameniti 400 tisoč evrov, je povedal župan. Letos pa je občina Kobarid od dovolilnic dobila le slabih 30 tisoč evrov.

Kdaj bi se lahko zgodila podražitev?

Mlekuž je razložil, da bo zvišanje cen najprej moralo na tri občinske svete, to, kakšne cene pa bodo postavili, zahteva drugo debato.

Eva Alina Hočevar Lea Novak
Sportal V Skopju nova kolajna slovenskih kajakašic
Ne spreglejte