Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 8. 2019,
19.13

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

10

Natisni članek

Sreda, 7. 8. 2019, 19.13

4 leta, 8 mesecev

Dobra novica: podjetnik priskočil na pomoč zakoncema iz Maribora #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

10

Več kot šest tisoč stavb s štirimi ali več nadstropji v Sloveniji nima dvigala. Že pred časom smo na Planetu predstavili zgodbo zakoncev Kavnik iz Maribora, ki do dvigala ne moreta priti, ker zgolj eden od stanovalcev bloka s tem ne soglaša. Po objavi prispevka je bilo odzivov na njuno zgodbo veliko. Na pomoč jima je priskočil podjetnik, ki jima je v vzpenjalnik brezplačno vgradil zmogljivejšo baterijo. Zdaj ni več strahu, da bi zaradi prazne baterije obstala na stopnišču, kar se jima je v preteklosti že pripetilo.

Po objavi prispevka se je oglasilo veliko ljudi, ki imajo podobno težavo, je povedal Drago Kavnik. Z ženo v bloku dvigala še vedno nimata, a imata vseeno razlog za veselje. "Oglasil se je gospod Andrej Pečjak iz podjetja Metron, ki nam je ponudil predelavo akumulatorja," je povedal Drago. "Nisem si mislila, da so še tudi dobri ljudje na svetu," je dodala Milena.

Z novo baterijo lahko stopnice premagata trikrat

S polno baterijo sta prej opravila le eno vožnjo. Zapletlo bi se, če bi nujno morala iz stanovanja, baterija pa bi bila prazna. Zdaj z eno baterijo stopnice premagata trikrat. Vzpenjalnik so predelali v pičlih štirih urah, pričakala pa ju je še ena novost. Zdaj lahko vzpenjalnik napolnita tudi, če baterije zmanjka sredi stopnišča. "Zdaj vidim, kaj pomeni slabši akumulator. Stalno sva se bala, ali bo prišlo do vrha ali ne", je povedal Drago.

Dvigalo
Novice Zaradi nestrinjanja enega od sosedov dvigala ne morejo postaviti #video

Dvigala ne želi, ker bi to motilo pretok zraka pri sušenju perila

Govorili smo tudi z gospodom, ki edini v bloku ni podpisal soglasja. Pred kamero ni želel govoriti, je pa povedal, da bi dvigalo potekalo tik ob balkonih bloka. Zanj je to nesprejemljivo, saj da bi motilo pretok zraka pri sušenju perila.

1111 | Foto:

Vsi nestrpno pričakujejo september. Na Ministrstvu za okolje in prostor RS so namreč zagotovili, da bodo takrat predlagali spremembo zakona, ki bi zahtevana soglasja znižal s 100 na 75 odstotkov etažnih lastnikov.

Ne spreglejte