SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Direktor službe Državne volilne komisije odslej Dušan Vučko

4

termometer

 | Foto:
Petletni mandat na čelu službe Državne volilne komisije bo z današnjim dnem začel Dušan Vučko. Nasledil bo Marka Golobiča, ki je službo vodil doslej.

Javni natečaj za položaj direktorja je bil objavljen 20. maja, rok za prijave pa se je iztekel 30. maja. V roku se je prijavilo pet kandidatov, s katerimi je nato posebna natečajna komisija opravila razgovore. Za dva kandidata so ugotovili, da nimata ustreznih delovnih izkušenj, med preostalimi tremi pa je DVK na seji junija izbrala Vučka. Direktor službe DVK med drugim predstavlja in zastopa službo, vodi, organizira in koordinira delo, predlaga poslovno politiko in ukrepe za njeno izvajanje, odloča o zadevah z delovnega področja službe, vodi finančno in materialno poslovanje službe ter odgovarja za zakonitost, kakovost in učinkovitost službe. Direktor službe DVK opravlja tudi naloge tajnika DVK. Doslej je službo DVK vodil Marko Golobič, ki mu je mandat potekel 8. avgusta. Za direktorsko funkcijo ni kandidiral, bo pa ostal zaposlen na DVK. Vlada je konec junija sprejela dopolnitve uredbe o plačah direktorjev v javnem sektorju, s katerimi je direktorja službe DVK uvrstila v 56. plačni razred.

Javni natečaj za položaj direktorja je bil objavljen 20. maja, rok za prijave pa se je iztekel 30. maja. V roku se je prijavilo pet kandidatov, s katerimi je nato posebna natečajna komisija opravila razgovore. Za dva kandidata so ugotovili, da nimata ustreznih delovnih izkušenj, med preostalimi tremi pa je DVK na seji junija izbrala Vučka.

Direktor službe DVK med drugim predstavlja in zastopa službo, vodi, organizira in koordinira delo, predlaga poslovno politiko in ukrepe za njeno izvajanje, odloča o zadevah z delovnega področja službe, vodi finančno in materialno poslovanje službe ter odgovarja za zakonitost, kakovost in učinkovitost službe. Direktor službe DVK opravlja tudi naloge tajnika DVK.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin