Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2016,
7.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

vreme sneg

Sreda, 10. 8. 2016, 7.57

6 let, 7 mesecev

Kredarico pobelil sneg, strela udarila v samostan in hišo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Zaradi izrazite hladne fronte bo danes v Sloveniji zadišalo po jeseni, a ohladitev bo le prehodna. Dopoldne se bo dež razširil na vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem bodo tudi nevihte.

Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldanske temperature bodo od 12 do 16, ob morju okoli 20 stopinj Celzija. Ponoči bo dež povsod ponehal, delno se bo zjasnilo. Po nekaterih nižinah bo nastala megla, napoveduje Agencija za okolje.

Neurja so že zajela nekatere dele Slovenije. Nekaj pred 11. uro je strela udarila v samostan Olimje. Udar je po poročanju uprave za zaščito in reševanje povzročilo požar v zvoniku, a na policiji nimajo podatkov, da je v samostanu zagorelo. Strela je v Velikih Laščah udarila v transformatorsko postajo, zaradi česar je bila prekinjana oskrba z električno energijo manjšega števila okoliških odjemalcev. Gasilci so pregledali objekte, ki bi jih lahko strela poškodovala ter pomagali delavcem elektropodjetja pri odpravljanju posledic udara. V Krškem je strela udarila v stanovanjsko hišo.

 

Povišan pretok Drave

Zaradi praznjenja akumulacijskega jezera v Avstriji Regijski center za obveščanje Slovenj Gradec obvešča prebivalce občin Zgornje Dravske doline, da bo danes čez dan in nato ponoči povišan pretok reke Drave. Pretok se bo povišal na okoli 1.050 kubičnih metrov na sekundo in naj še ne bi predstavljal nevarnosti poplavljanja ob reki.

STA

V petek bo delno jasno

Jutri bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem povečini šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju 16, najvišje dnevne od 17 do 22, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V soboto bo pretežno jasno. Topleje bo.

Ne spreglejte