Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 11. 2014,
7.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

sneg vreme

Četrtek, 27. 11. 2014, 7.33

8 let

December nam bo pripravil zimsko dobrodošlico: prvi sneg do nižin (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav se bodo v prihodnjih dneh temperature nekoliko dvignile, lahko na začetku prihodnjega tedna ponovno pričakujemo ohladitev, ki lahko prinese tudi prvi sneg do nižin.

Medtem ko se je pretekli konec tedna že začela smuka na Voglu in sneg v visokogorju ni nič neobičajnega, pa ga v nižinah še nismo bili deležni. To bi se lahko spremenilo že na začetku prihodnjega tedna, ko bi skupaj z začetkom decembra lahko zapadel prvi sneg v nižinah.

Kot je pojasnil dežurni meteorolog Andrej Velkavrh, bi sneg lahko zapadel v ponedeljek, čeprav še ni natančno znano, koliko ga naj bi bilo in kje naj bi zapadel.

Padal bo skoraj zagotovo, koliko se ga bo obdržalo, pa je drugo vprašanje V prihodnjih dneh se bodo temperature sicer dvignile, ker bo začel dotekati toplejši zrak. "Jutri, v soboto in nedeljo bo malo toplejši zrak kot danes in včeraj. Ohladilo se bo v ponedeljek," je pojasnil Velkavrh.

Padavine nas v ponedeljek čakajo v vsakem primeru, v kakšni obliki, pa še ni povsem jasno. "Za to, da bo snežilo, je kar nekaj možnosti. Zagotovo bo precej nizko, ali bo sneg padal povsod po nižinah, pa trenutno težko rečemo. Na višini od 400 do 500 metrov bo skoraj zagotovo, nižje pa bomo še videli," je dejal meteorolog in ob tem opozoril, da je, tudi če bo snežilo, drugo vprašanje, koliko tega prvega snega se bo sploh obdržalo.

Manjša količina padavin v prihodnjih dneh Danes bo po podatkih Arsa oblačno, ponekod v zahodni polovici Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, a količina padavin bo v glavnem zanemarljiva. Šibka burja na Primorskem bo danes čez dan ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do okoli 12 stopinj Celzija.

Tudi jutri bo oblačno, padavine se bodo predvsem v zahodnih in jugozahodnih krajih začele pojavljati nekoliko pogosteje. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, ob morju in na Goriškem okoli 9, najvišje dnevne od 4 do 9, na Primorskem do okoli 15 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo oblačno. Predvsem v južni in zahodni ter deloma v osrednji Sloveniji bo občasno rosilo ali rahlo deževalo.

Ne spreglejte