Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 10. 2014,
18.35

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Planet TV Danes Danes

Četrtek, 30. 10. 2014, 18.35

5 let, 2 meseca

Danes v Danes: Številni lepo vreme izkoristili za obisk Obale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V informativni oddaji Danes med drugim o dnevu spomina na mrtve, o začetku mandata nove evropske komisije pod vodstvom Jean-Clauda Junckerja, o trošarinah in o noči čarovnic.

Slovenci smo preplavili pokopališča. Ožje in širše sorodstvo, zbrano ob grobovih pokojnih svojcev, prižiganje sveč, nagrobni spomeniki, prekriti s cvetlično odejo. Kramljanje z znanci in s prijatelji, ki jih srečamo le vsakega 1. novembra na pokopališču. Vse to so zabeležile naše kamere na Štajerskem, v Prekmurju, na Gorenjskem in v prestolnici. Daleč stran od vrveža mestnih pokopališč smo na robu Prekmurja obiskali vas Ocinje, ki šteje le 40 hiš, tamkajšnje pokopališče pa velja za eno najmanjših v Sloveniji. Ljudje so se iz te majhne vasice že pred časom izselili, a se vsako leto 1. novembra radi vračajo domov. K staršem, starim staršem. V domačo hišo ali k družinskemu grobu. Nekateri pa so prijetnih 18 stopinj izkoristili za obisk slovenske Obale. Hoteli so polni, prav tako kopališča. Prevladujejo slovenski gostje, ki so se odločili krompirjeve počitnice in dan spomina na mrtve preživeti malo drugače. Danes je svoj petletni mandat uradno začela nova Evropska komisija pod vodstvom Luksemburžana Jean-Clauda Junckerja. Na svoj prvi delovni teden v Bruslju se pripravlja tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc. V sredo se bo v Bruslju udeležila prve seje nove komisije, ki jo je že sklical Juncker.

Samo s trošarinami namerava vlada letos državno blagajno napolniti z več kot milijardo evrov in pol. Ste kdaj pomislili, kakšen znesek od vsakega kupljenega piva, škatlice cigaret, rezervoarja goriva pobere država? Poleg 22-odstotnega davka država pri nekaterih izdelkih, ki jih kupujemo vsak dan, s trošarinami vzame tudi več kot 80 odstotkov plačanega zneska.

Košarkarji iz Phoenix Suns, moštva Gorana Dragiča, so si pred sinočnjo tekmo za noč čarovnic privoščili potegavščino z Gogijem v glavni vlogi.

Že drugo leto zapored je spektakel za noč čarovnic v majhno prekmursko vasico privabil večtisočglavo množico. Pa ne le Prekmurcev, temveč radovednežev iz vse Slovenije. Dogajanje so popestrili še tradicionalno sojenje in sežig čarovnice, spektakularni ognjeni šov, izbrali pa so tudi najlepšo med čarovnicami. Rajanje je trajalo do zgodnjih jutranjih ur.

Ne spreglejte