Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 10. 2020,
6.55

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

sonce Slovenija vremenska napoved vreme

Sreda, 7. 10. 2020, 6.55

3 leta, 6 mesecev

Danes nova pošiljka dežja, sledijo sončni dnevi #animacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Danes bo sprva oblačno in deževno, popoldne se bo od zahoda jasnilo. V četrtek bo sončno, zjutraj se bo po nižinah zadrževala megla, napovedujejo meteorologi z agencije za okolje (Arso).

Danes dopoldne bo oblačno in deževno. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1.700 metrov. Zapihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Popoldne bodo padavine od zahoda povsod ponehale, postopno se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

Čakajo nas trije sončni dnevi

Ponoči se bo povsod zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, ob morju okoli 12 stopinj Celzija.

Vreme 7.10.2020 | Foto:

V četrtek bo sončno, del dopoldneva se bo ponekod po nižinah še zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 21 stopinj.

Vreme 7.10.2020 | Foto:

V petek in v soboto bo večinoma sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla, pravijo na agenciji za okolje (Arso).

Vreme 7.10.2020 | Foto:

Letošnji september najtoplejši doslej

Letošnji september je bil najtoplejši, odkar zbirajo podatke, je razvidno iz podatkov evropskega programa Copernicus. V povprečju je bil prejšnji mesec za 0,05 stopinje Celzija toplejši od lanskega septembra, ki je že lansko leto osvojil naziv najtoplejšega prvega jesenskega meseca, poroča STA.

Znanstveniki opozarjajo, da je to jasen kazalnik, da temperature rastejo zaradi izpustov toplogrednih plinov. Pri Copernicusu so izpostavili, da so temperature v sibirski Arktiki še vedno nadpovprečne. Potrdili so, da je površina ledu na tem območju druga najmanjša, odkar merijo površino s sateliti. Glede na ocene bo letošnje leto najtoplejše v Evropi, tudi če bodo temperature v prihodnjih mesecih nekoliko nižje.

Višje globalne temperature sicer med drugim pripisujejo tudi rekordnim gozdnim požarom v Kaliforniji in Avstraliji. Ti so pripomogli tudi k rekordni dnevni temperaturi, ko so v Dolini smrti izmerili 54,4 stopinje Celzija. Temperaturne rekorde so zabeležili tudi drugod v svetu. V Franciji so na jugu države izmerili največ dežja v enem dnevu v zadnjih sto letih. Kar dvakrat v enem tednu je namreč zapadlo več kot pol metra dežja, poroča STA.

Ne spreglejte