Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 3. 2020,
6.48

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,67

1

Natisni članek

Natisni članek

vreme vremenska napoved sneg

Petek, 6. 3. 2020, 6.48

4 leta, 6 mesecev

Dele Slovenije zjutraj zajelo sneženje #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,67

1

Zjutraj je nekatere dele Slovenije zajelo sneženje. Sneg je poleg višjih pobelil tudi nižje ležeče predele in se ponekod oprijemal cestišča. V sneženo jutro so se med drugim prebudili ponekod na Gorenjskem in tudi v Logatcu ter na Vrhniki.

                               Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

Višje in tudi nekatere nižje ležeče dele Slovenije je v jutranjih urah zajelo sneženje. Največ snega je zapadlo na Gorenjskem. Petnajstcentimetrska snežna odeja je prekrila Rateče, deset centimetrov snega je zapadlo na Voglu, centimeter manj na Vojskem. O snegu so poročali tudi iz Notranjske, pobelilo je Logatec in Vrhniko.

Ceste so bile zasnežene na območju Bohinja, Rateč, Kranjske Gore, Mojstrane, Bleda, na območju letališča Lesce in drugod na severozahodu Slovenije. Snežilo je tudi na severnem delu gorenjske avtoceste.

Danes bo v visokogorju zahodnih Julijskih Alp velika nevarnost snežnih plazov

Na Planinski zvezi Slovenije opozarjajo na nesreče v zasneženih gorah. Planincem v času snežnih plazov obisk visokogorja odsvetujejo in priporočajo, da raje izberejo nižje ležeče cilje.
dežnik par
Novice Meteorološka pomlad prinaša padavine in ohladitev

V soboto zjutraj manjše padavine le še na jugu države

Ponoči bo pretežno oblačno, ponekod bodo prisotne manjše padavine, ki se bodo zjutraj pojavljale le še na jugu Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo -2 do 4, na Primorskem do 7 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

V soboto bo sprva pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah bo lahko tudi megleno, popoldne pa se bo od severa postopno delno razjasnilo. Ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na severozahodu okoli 6 stopinj Celzija.

Vreme 6.3.2020 | Foto:

Nedeljsko jutro bo hladno, a sončno. V ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem na severu bo mogoča kakšna kaplja dežja.

Ne spreglejte