SiolNET. Novice Slovenija
5,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ceste ne morejo dokončati, ker traso blokira traktor #video

5,60

termometer

V Mariboru dokončanje 1,6 milijona evrov vredne obnove Streliške ceste, ki služi kot obvoz po južnem delu mesta, ogroža nenavadna ovira. Lastnik več zemljišč, po katerih poteka obnovljena trasa, je dela namreč ustavil kar s traktorjem, parkiral ga je sredi napol zgrajenega krožišča. Občina naj bi tam namreč gradila brez njegovega dovoljenja.

Ko je videl, kako daleč na njegovo parcelo je med deli posegla občina, je bil Mirko Obreht šokiran, so poročali v oddaji Planet 18 na Planetu. Tudi steber za ulično razsvetljavo stoji na mojem zemljišču, in to brez moje vednosti, je povedal Obreht. Na traktorju zato visi zgovoren napis "Ne premikaj". "To pa zato, ker so nekega dne s stroji že premaknili prikolico," je pojasnil razburjeni lastnik zemljišča.

Občina obljublja, da bo odmerjena zemljišča kupila od lastnika

In kaj je pravzaprav jabolko spora? Obreht je dejal, da je občini dal soglasje le za širitev pločnika in kolesarske poti. Mariborska občina je na drugi strani navedla, da je 24. julija letos z njim sklenila pogodbo o stvarni služnosti. Trdijo, da so se z omenjeno pogodbo dogovorili, da bodo po koncu gradbenih del opravili odmero in parcelacijo zemljišč glede na dejansko opravljene posege ter da bo občina tako odmerjena zemljišča od njega odkupila.

Zemljo je lastnik Mirko Obreht sicer pripravljen prodati, a nikakor ne za drobiž: "Zemljo bi ukradli. Ne bi je plačali, ampak ukradli." Zemljo je lastnik Mirko Obreht sicer pripravljen prodati, a nikakor ne za drobiž: "Zemljo bi ukradli. Ne bi je plačali, ampak ukradli." Foto: Planet TV

"Zemljo bi ukradli. Ne bi je plačali, ampak ukradli."

A se je zataknilo. Zemljo je Obreht sicer pripravljen prodati, a nikakor ne za drobiž: "Zemljo bi ukradli. Ne bi je plačali, ampak ukradli." Obe strani se pogovarjata o mogoči rešitvi nastalih razmer. Če dogovora ne bo, traktor ostaja v krožišču, je napovedal lastnik. "Ni govora, od tega ne odstopam," je dejal Obreht. Izvajalec dela na Streliški cesti medtem sicer nadaljuje. A takoj, ko bager znova poseže pregloboko na Obrehtovo parcelo, sledi opozorilo in stroji se morajo umakniti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin