SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cerar ob obisku premierja Đukanovića podprl pridružitev Črne gore k Natu

4

termometer

Premierja Slovenije Miro Cerar in Črne gore Milo Đukanović sta se v Ljubljani zavzela za dodatno okrepitev gospodarskega sodelovanja med državama.

Slovenija je podprla tudi nadaljevanje intenzivne poti Črne gore v evroatlantske povezave, Đukanović pa je zatrdil, da Črne gore pri tem ne bodo ustavili niti protesti opozicije.

Kot je dejal črnogorski premier, v Evropi ni države, kjer ne bi bilo nezadovoljstva. To je posledica krize, v Črni gori pa tudi spreminjanja vrednot v demokracijo, je dejal. Protesti opozicije pa niso usmerjeni le proti vladi, ampak v to, da se prepreči nadaljevanje evropske poti in tudi razveljavi črnogorska neodvisnost, je še povedal Đukanović na skupni novinarski konferenci s Cerarjem.

Pri tem se je zahvalil za vso podporo in pomoč Slovenije pri pogajanjih o članstvu v EU in pri vstopanju v zvezo Nato. Črna gora upa, da bo na ministrskem zasedanju Nata v prvih dneh decembra dobila povabilo k članstvu. To podpira tudi Slovenija, saj je Črna gora izpolnila vse pogoje, je dodal Cerar.

Slovenski premier je na novinarsko vprašanje dejal, da begunska kriza, ki sicer po njegovem mnenju ogroža sam obstoj EU, ne bi smela vplivati na širitveni proces EU. Zavzel se je, da se proces širitve na vse države zahodnega Balkana nadaljuje z nezmanjšano hitrostjo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin