SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Če postanete delničar njene kmetije, vam ne bo treba več skrbeti za ozimnico

4

termometer

Vremenska ujma je prizadela tudi kmete. Nasadi so ponekod povsod uničeni, potrošnike pa seveda predvsem zanima, ali se bo to poznalo pri višjih cenah.

Na ekološki kmetiji Gačnik nad Idrijo kmetovalka Valerija Verhovnik sama obdeluje zemljo in pridelke tudi prodaja. V teh kriznih časih pa lahko pomaga tudi vam. Če postanete delničar njene kmetije, vam ne bo treba več skrbeti, kje vzeti denar za ozimnico.

Verhovnikova na svoji kmetiji nad Idrijo skrbi za skoraj 100 živali: 43 koz, šest kozlov, 29 oslov, osem krav. Čeprav je ujma uničila sadjarski nasad, škode na vrtovih ni bilo, zato potrošnike miri, da cene ne bodo skočile v nebo.

Ljubljanska tržnica ima previsoke cene "Radič na ljubljanski tržnici ima ceno 10 do 12 evrov, v Idriji pa ga mi prodajamo po ceni od tri do pet evrov." Zaveda se, da je kriza, zato se trudi kmečko življenje čim bolj približati potrošnikom. V tujini je dobila idejo o posebnih delnicah za svojo kmetijo.

"K meni pridejo ljudje pomagat, jaz pa jim v zameno za to dam pridelek. Lahko pa tudi posvojijo živali." Trenutno ima 33 delničarjev, idej pa še veliko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin