SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S soočenja na nacionalni televiziji so ga pospremili varnostniki #video

10

termometer

Na predreferendumskem soočenju, ki so ga sinoči pripravili na nacionalni televiziji, se je zgodil incident. Gosta Egidija Kozjeka iz Stranke enakopravnih dežel so zaradi neprimernega obnašanja prosili, da zapusti soočenje, ker pa tega ni želel storiti, so ga iz studia pospremili varnostniki.

[video: 64957 / ]

V nedeljo bo lahko 1,7 milijona volivcev in volivk na referendumu odločalo, ali se strinjajo z zakonom o drugem tiru ali ne. Na TV Slovenija so zato pred volilnim molkom, ki nastopi jutri, sinoči pripravili še zadnje soočenje obeh strani. Voditeljica oddaje Erika Žnidaršič je obe strani že ob začetku opozorila, da bodo ob morebitnih nevsebinskih odgovorih, ob žaljivem ali sovražnem govoru sodelujočim vzeli besedo, če bodo onemogočali normalen potek oddaje, pa bodo morali studio zapustiti.

Iz studia so ga pospremili varnostniki

Na tribuni, kjer so sedeli nasprotniki zakona o drugem tiru, pa se je ob koncu oddaje zgodil incident. Egidij Kozjek, predsednik Stranke enakopravnih dežel, je moral zaradi neprimernega vedenja soočenje zapustiti. 

"Egidij Kozjek ni upošteval opozoril voditeljice, v nadaljevanju pa je motil normalen potek oddaje z dvigovanjem glasu, metanjem in trganjem papirjev in približevanjem voditeljici, zato so ga varnostniki morali pospremiti iz studia, pri čemer se je upiral," so ob tem sporočili z nacionalne televizije.


Preberite še:


RTV: Ne drži, da so varnostniki Kozjeka pretepli

Ob dogajanju se je na tribuni oglasil tudi Andrej Šiško iz Gibanja Zedinjena Slovenija. "Pa ste normalni? Pa ne morete ga pretepati," je vzkliknil in stekel proti Kozjeku. Kamera sicer dogajanja sicer ni posnela.

Na nacionalni televizji pojasnjujejo, da so varnostniki ravnali strokovno, kar je potrdila tudi policija, ki so jo takoj po incidentu poklicali in si je tudi pogledala posnetke s kamer, ki niso bile v neposrednem prenosu. "Zato ne držijo besede enega od udeležencev soočenja, da so varnostniki Kozjeka pretepli," so dodali.

Na televiziji ob tem še poudarjajo, da skladno z veljavno zakonodajo in pravili RTV Slovenija omogoča predstavitev mnenj o referendumskem vprašanju vsem uradno prijavljenim organizatorjem kampanje, ki za to izrazijo interes in si gostov ne izbira sama. Pri tem mora vsem zagotoviti enake tehnične pogoje.

Kozjek napovedal tožbo

Na svojem kanalu na YouTubu se je sicer danes oglasil tudi Kozjek, ki pravi, da je varnostnika upošteval in se ni upiral temu, da zapusti oddajo. Dodal je, da sta ga varnostnika kljub temu začela nasilno vleči, eden od njiju pa naj bi ga udaril po glavi. Kozjek naj bi mu zato v samoobrambi strgal srajco. Po oddaji naj bi Kozjeku eden od varnostnikov onemogočil, da bi zapustil stavbo nacionalne televizije, na hodniku pa ga je porinil v steno, pri čemer naj bi si poškodoval lopatico. Kozjek je v videoodzivu napovedal, da bo vložil tožbo.

Zgodbo smo preverili tudi na ljubljanski policiji. Potrdili so nam, da so bili včeraj nekaj pred 22. uro obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v prostorih na Kolodvorski ulici. Na kraj so poslali policiste.

"Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da moški (gost v studiu) ni upošteval pravil oddaje in navodil voditeljice, ki je zato poklicala varnostnike varnostne službu. Kršitelj ni upošteval niti varnostnikov, da zapusti studio, pri tem pa naj bi se tudi fizično uprl. S strani  varnostnikov je bil nato pospremljen iz studia. V recepciji je nato pred prihodom policistov zapustil objekt v neznano smer," so sporočili policisti.

Glede okoliščin dogodka policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri zaznave prekrška.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 51
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin