Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Četrtek,
14. 2. 2013,
13.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 14. 2. 2013, 13.09

7 let, 12 mesecev

Bratuškova: Nastopi pred kamerami nam ne bodo prinesli rešitev

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Alenka Bratušek, voditeljica Pozitivne Slovenije, se je odzvala na aktualne politične dogodke.

Bratuškova je poudarila, da v PS še vedno mislijo, da je projektna vlada najboljša rešitev trenutnih razmer v Sloveniji in edini resni način do predčasnih volitev: "To, da nekateri vsak dan stojijo pred kamerami in govorijo, kako si želijo predčasnih volitev, do njih ne bo pripeljalo." Politiko odmakniti in dati prednost stroki Poudarila je, da je bil Miro Cerar kredibilen človek, ki bi lahko s strokovnimi ministri zelo dobro sodeloval: "Očitno tega zavedanja, da bi morali politiko nekoliko odmakniti in prednost dati stroki, na žalost ni. Še vedno so kupčkanja in strankarski interesi pred tem, kaj je dobro za ljudi. Očitno so strankarski in osebni interesi pred interesi države. To me žalosti."

Cerar je kredibilen kandidat Voditeljica PS je tudi pojasnila, da so se s Cerarjem pogovarjali zato, ker se je njegovo ime več tednov pojavljalo v javnosti, prav tako pa se je to ime znašlo na mizi med pogovori s preostalimi strankami, ki so se pogovarjale o projektni vladi. "Naša želja je bila, da se skupaj dogovorimo, kaj je treba narediti, in se potem z morebitnim kandidatom dogovoriti, kako to izpeljati. Neresno bi bilo, da pred nekega kredibilnega človeka pridemo z vsem in mu rečemo, naj samo kima," je o poteku "pogajanj" povedala Bratuškova.

Ovira strokovni ministri? Glede ministrske ekipe pa je Alenka Bratušek povedala, da PS ni postavljala nobenih kadrovskih zahtev, niti z imeni niti z resorji. Na drugi strani pa menda ni bilo tako. Želeli naj bi si strokovno vlado: "Po mojem občutku je bila ta naša ideja velika ovira. Tisti, ki pa idejo projektne vlade s kompetentnim človekom zavračajo brez pogovorov, imajo očitno dobre razloge za to." Vsi pa naj bi se strinjali, da bi kulturi vrnili ministrstvo.

Zadovoljni s stanjem v državi ne naredijo ničesar Po besedah Bratuškove je PS prevzela pobudo, stvari pa se lahko rešijo samo s pogovori in dogovori: "Tisti, ki so zavrnili našo pobudo in način, kako smo se lotili tega, so očitno zadovoljni s stanjem v naši državi, da je vedno več brezposelnih, da nam bonitetne ocene padajo, da je na ulici vedno več nezadovoljnih ljudi in da se že leto dni uničuje vse, kar je našo slovensko družbo držalo skupaj: šolstvo, kultura, zdravstvo, strpnost v družbi." Še vedno pa so v PS pripravljeni na dialog in iskanje rešitev. SD naj predlaga slamnatega mandatarja Na predlog SD, da bi PS žrtvovala svojega zamrznjenega predsednika, ki naj bi odigral slamnatega moža za potrebe nezaupnice Janševi vladi, je Bratuškova povedala: "SD je stranka, ki se z nami ni hotela niti pogovarjati. Politična vlada trenutno ni najboljša rešitev. Mi smo imeli takšno rešitev takoj po volitvah, imeli smo jo tudi zdaj, očitno pa je nekatere strah, da bi PS uspelo. Na igre s slamnatim mandatarjem PS ne bo pristala, lahko pa ga predlaga SD."

S projektno vlado tudi datum predčasnih volitev Tudi rešitev, ki jo ponujajo nekateri, da bi imeli mandatarja za mesec dni, dokler se ne izpeljejo predčasne volitve, se ji ne zdi realna: "Tisti, ki so to predlagali, naj pripeljejo kredibilnega človeka, ki bo za dva meseca prevzel odgovornost, kot se od predsednika vlade pričakuje. Mislim, da je to neodgovorno. Mi smo pa večkrat povedali, da bi se s projektno vlado tudi dogovorili, kdaj bi bile predčasne volitve."

Turk dela slabo, interpelacija pa ni rešitev Vprašana je bila tudi o tem, ali bodo podprli interpelacijo zoper ministra Žigo Turka: "Dejstvo je, da minister Turk ne dela dobro. Mi smo večkrat na to opozorili. Vse, kar je pod tem ministrstvom, je v zadnjem letu slabše, kot je bilo. Dejstvo pa je tudi, da interpelacija posameznih rešitev ne bo pripeljala do rešitev."

Ne spreglejte