Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 2. 2018,
11.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

gorivo Letališče Jožeta Pučnika letališče

Sobota, 24. 2. 2018, 11.00

6 let, 2 meseca

Bo Petrol na Brniku kmalu dobil konkurenco?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Fraport Slovenija, ki od leta 2014 upravlja ljubljansko letališče, si v želji po čim širši ponudbi in čim bolj kakovostnih storitvah prizadeva na največje slovensko letališče pripeljati še enega ponudnika letalskega goriva. Za zdaj ima namreč Petrol monopolen položaj pri oskrbi letal z gorivom na letališču.

Ministrstvo za infrastrukturo je prejšnji mesec izdalo namero o ustanovitvi stavbne pravice na zemljiščih v Zgornjem Brniku, poleg letališča. Kot so zapisali, so namero o ustanovitvi stavbne pravice izdali za potrebe gradnje objekta drugega dobavitelja letalskega goriva.

Možnosti povečanja števila dobaviteljev letalskega goriva na Letališču Jožeta Pučnika ureja upravljavec letališča Fraport Slovenija, ki vodi tudi vse postopke za izvedbo gradnje objekta drugega dobavitelja, pojasnjujejo z ministrstva.

Ideja o novem dobavitelju ni nova

"V skladu z našo željo po čim širši ponudbi in čim bolj kakovostnih storitvah smo že pred leti v prostorskem načrtu razvoja letališča opredelili možnost drugega ponudnika letalskega goriva," so pojasnili v družbi Fraport Slovenija.

Od takrat dogajanje na trgu ponudbe letalskih goriv aktivno spremljajo, vendar o kakršnihkoli dogovorih s konkretnim novim ponudnikom letalskega goriva še ne morejo poročati.

Letališče Jožeta Pučnika Brnik. | Foto: STA , Foto: STA ,

Petrol gorivo dobavlja tudi drugim letališčem

Kot na svoji spletni strani navaja Petrol, v sklopu ponudbe letalskih goriv ponujajo oskrbo letal z gorivom za reakcijske motorje JET A-1 in letalskim bencinom 100 LL, med mazivi pa olja za letalske turbinske in batne motorje.

Poleg neposredne oskrbe letal na letališčih ponujajo tudi posredno oskrbo letalskih goriv v veleprodaji za potrebe drugih letališč in vzletišč na območju Slovenije in za tujino. "Med našimi kupci so slovenski in nekateri največji evropski letalski prevozniki, pa tudi prevozniki z drugih kontinentov, plovila slovenskih in tujih državnih organov, mednarodnih organizacij in letala splošnega letalstva," dodajajo.

Ne spreglejte