Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 9. 2020,
10.49

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

29

Natisni članek

okužba Slovenija COVID-19 Koronavirus

Sobota, 12. 9. 2020, 10.49

3 leta, 7 mesecev

Blizu rekorda: toliko novih okužb so potrdili v petek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

29

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus | V petek so pri nas ob 3.191 opravljenih testih potrdili še 105 okužb z novim koronavirusom. | Foto Matej Povše/ UKC Ljubljana

V petek so pri nas ob 3.191 opravljenih testih potrdili še 105 okužb z novim koronavirusom.

Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana

V Sloveniji so v petek ob 3.191 opravljenih testih potrdili 105 novih okužb z novim koronavirusom. Za boleznijo covid-19 včeraj ni umrl noben bolnik, je razvidno iz podatkov na spletni strani covid-19.sledilnik.org. Spomnimo, v četrtek so pri nas potrdili 108 novih okužb z novim virusom, kar je največ od izbruha epidemije novega koronavirusa v naši državi. Pristojni so v petek opravili tudi največ testov od začetka epidemije v Sloveniji.

Pristojni so v petek 105 novih okužb potrdili ob 3.191 opravljenih testih, kar predstavlja nov rekord v številu dnevno izvedenih testiranj v Sloveniji. Za boleznijo covid-19 včeraj ni umrl noben človek. V bolnišnicah se zaradi okužbe z novim virusom zdravi 31 ljudi, od tega šest na enotah intenzivne terapije, kažejo podatki spletne strani covid-19.sledilnik.org.

 

Spomnimo, v četrtek so v Sloveniji potrdili 108 okužb z novim koronavirusom, opravili pa so 2.758 testov. Šlo je za največ okuženih v enem dnevu do zdaj. Današnje število novih okužb je tako drugo najvišje od izbruha epidemije v Sloveniji.

Hrvaška
Novice Črne številke na Hrvaškem, epidemija se ne umirja

Največ novih okužb potrdili v Ljubljani

V državi je trenutno 767 aktivno okuženih, do zdaj pa so skupaj potrdili 3.603 primere okužb. V zadnjem dnevu so pristojni največ oziroma 21 novih okužb potrdili v Ljubljani. V Občini Braslovče so potrdili osem novih okužb, v Mariboru sedem, v Kranju šest, v Kamniku pa štiri. Po tri nove okužbe so potrdili v Rogaški Slatini in Pivki, po dva v Šentjurju, Slovenski Bistrici, Trebnjem, Murski Soboti, Škofljici, Novi Gorici, Medvodah, Vojniku in na Ptuju.

V četrtek so v Sloveniji potrdili 108 okužb z novim koronavirusom, opravili pa so 2.758 testov. Šlo je za največ okuženih v enem dnevu do zdaj. | Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana V četrtek so v Sloveniji potrdili 108 okužb z novim koronavirusom, opravili pa so 2.758 testov. Šlo je za največ okuženih v enem dnevu do zdaj. Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana

Po eno novo okužbo so zabeležili še v občinah Hrastnik, Metlika, Celje, Velenje, Koper, Novo Mesto, Domžale, Slovenj Gradec, Litija, Horjul, Postojna, Jesenice, Ravne na Koroškem, Žalec, Trbovlje, Piran, Zagorje ob Savi, Lenart, Brežice, Mengeš, Kočevje, Ivančna Gorica, Puconci, Ormož, Gornja Radona, Polzela, Turnišče, Preddvor, Sodražica, Log - Dragomer, Rače - Fram in Rečica ob Savinji.

Največ novih okužb je bilo v starostni skupini med 45 in 54 let, in sicer 26. Še 21 novih okužb so potrdili v starostni skupini od 25 do 34 let, 16 okužb so potrdili pri starih od 35 do 44 let, 14 okužb pa v starostni skupini od 15 do 24 let. Devet okužb so potrdili pri skupini od 55 do 64 let, osem pa pri starih od pet do 14 let. Štirje novookuženi so starejši od 85 let, po dve okužbi so v petek potrdili v starostnih skupinah od 65 do 74 in od 75 do 84 let. Tri okužbe so potrdili pri otrocih do četrtega leta starosti, poroča STA.

Testiranje za covid-19
Novice V četrtek 108 novih okužb, kar je največ do zdaj

Na eni od kranjskih osnovnih šol potrdili okužbo pri učenki

Okužbo z novim koronavirusom so v petek potrdili tudi pri eni od učenk predmetne stopnje na Osnovni šoli Orehek Kranj. V karanteno bo do 22. septembra moral oddelek devetega razreda, ki ga je obiskovala okužena učenka, pa tudi posamezni učenci iz drugih oddelkov devetega razreda. Za učence v karanteni bodo organizirali pouk na daljavo. Za vse preostale učence na šoli pouk poteka normalno po urniku, roditeljski sestanki, ki so jih nameravali izvesti prihodnji teden, pa so odpovedani, so sporočili s šole.

Ne spreglejte