Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
12.37

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 12.37

8 let, 3 mesece

Anonimnih groženj je vse več...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Spet je udaril! Kdo drug kot neznanec z novo grožnjo s smrtjo, tokrat prvi dami davčne uprave (Durs) Mojci Centa.

V grozilnem pismu v obliki sožalne brzojavke je njej in sinu zagrozil s smrtjo, če ne bo nehala preiskovati Zorana Jankovića. Groza! Ne prvič in ne zadnjič se je anonimnež spravil na uradno osebo. Anonimne grožnje so že zdavnaj postale tudi slovenska stvarnost. V preteklosti, še posebej v zadnjih mesecih, so anonimneži s smrtjo grozili tudi številnim politikom – Zoranu Jankoviću, Janezu Janši, hrvaški državljan Josip Zagajski je z atentatom grozil celo nekdanjemu slovenskemu premierju Borutu Pahorju. Kdo stoji za najbolj svežo anonimno grožnjo? Jankovićevi nasprotniki, privrženci ali nekdo povsem tretji, ki ni čisto pri pravi? Bodo pristojni državni organi (statistično naj bi ujeli kar 95 odstotkov vseh, ki napadejo uradne osebe – tudi grožnja se šteje za napad) res našli neznanca, ki je znova dvignil temperaturo v že tako precej naelektrenem (tudi zaradi krize) življenju Slovenk in Slovencev …

"Takih groženj, ne glede na to, kdo je za njimi, nikakor ne gre podcenjevati, zato jih je še zlasti v kriznih časih treba jemati skrajno resno. Verjamem, da bodo pristojni organi našli anonimneža v tem in tudi drugih podobnih primerih, da se bo pri ljudeh tako okrepil občutek varnosti …"

"Ne vem, kdo za vsem stoji. Ampak vseh teh teorij zarote, ki jih je najmanj 22421242, sem se že naveličal v tej državi, za katero sem se sicer tudi malo boril, ampak v njo skorajda ne verjamem več. Glede anonimneža pa sem globoko prepričan, da nikoli ne bodo našli nikogar!"

"Glede na visoko strokovno usposobljenost slovenske policije, s katero se radi pohvalijo, mislim, da ni nobenega dvoma o tem, da bodo avtorje različnih anonimk našli. Veselilo pa bi me, če bi z istim zagonom reševali tudi grožnje manj pomembnih ljudi."

"Če bi se pristojni organi držali zakonov in delali tako, kot je treba in kot smo pravila postavili v naši civilizacijski družbi, potem najbrž ne bi prihajalo do anonimnih groženj in pristojnim ne bi bilo treba iskati anonimnežev. Ali bodo zadnjega anonimneža tudi našli, je pa seveda vprašanje, ali je sploh volja za to."

"Iskreno upam, da bodo neznanca ujeli, zato ker se mi zdijo tovrstni načini z grožnjami popolnoma nesprejemljivi. Težko je reči, kdo za vsem stoji. Jaz kot psihiater vem, da je cela množica ljudi, ki zelo spremlja politiko, in je na tak ali drugačen način lahko tudi motena v svojem dojemanju vsega. Lahko je anonimka plod nekoga, ki nima nobene zveze s temi ljudmi, pa je to naredil iz kakšnega svojega vzgiba … Kateri pameten človek pa bi se tega lotil?"

Ne spreglejte