SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Anketa: Podpora SDS še naprej raste, velik skok za SLS in DeSUS

2

termometer

Po rezultatih ankete Episcentra bi, če bi bile volitve danes, večino glasov pobrala SDS (23 odstotkov). Podpora je padla stranki SD (17 odstotkov), narasla pa SLS in DeSUS (obe po 8 odstotkov glasov).

Stranka SDS s 23 odstotki še naprej vodi na slovenskem političnem parketu, kaže raziskava javnega mnenja, ki jo je za naš medij izvedla agencija Episcenter. Podpora omenjeni stranki je od prejšnjega merjenja še nekoliko narasla. SDS pred stranko SD (zanjo bi se odločilo 17 odstotkov vprašanih) v zadnjem merjenju sicer vodi za šest odstotnih točk.

Pri PS in NSi brez večjih sprememb Največji skok med vprašanimi sta dosegli stranki DeSUS in SLS. Za stranko Karla Erjavca bi se, v primerjavi s prejšnjim mesecem, odločilo za 3,7 odstotne točke več volivcev, podpora SLS pa je višja za tri odstotne točke. Obe stranki bi tokrat dobili po osem odstotkov glasov vprašanih.

Če bi bile volitve to nedeljo, bi se za PS in NSi odločilo šest odstotkov vprašanih. Volilnega praga v raziskavi niso dosegle stranke Solidarnost, SNS, DL, Zares, TRS, in LDS.

Kmalu po nastopu premierke Alenke Bratušek je število podpornikov vlade preseglo število nasprotnikov. Po lanskem poletju pa je število tistih vprašanih, ki vlade ne podpirajo, naraslo na 69 odstotkov – podpornikov je bilo 30 odstotkov. Po zadnjem merjenju v maju vlade ne podpira 59 odstotkov vprašanih, podpora pa je narasla na 40 odstotkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin