Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 10. 2022,
12.41

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

5

Natisni članek

Andrej Čuš

Torek, 11. 10. 2022, 12.41

1 leto, 6 mesecev

Andrej Čuš znova v boj za županski položaj na Ptuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

5

Andrej Čuš | Foto STA

Foto: STA

Nekdanji poslanec, nazadnje pa državni sekretar na gospodarskem ministrstvu, Andrej Čuš se drugič zapored podaja v boj za županski položaj na Ptuju. Kot je povedal ob današnji predstavitvi kandidature, bo tudi tokrat kandidat svoje nestrankarske Liste Andreja Čuša, pri čemer jih ne zanimajo politične barve, pač pa želijo zgolj napredek za mesto.

Lista Andreja Čuša je nedavno opravila poglobljeno analizo stanja v najstarejšem slovenskem mestu in se odločila, da tudi tokrat v županski boj pošlje kandidata, ki je pred štirimi leti prejel nekaj več kot 2400 glasov, s čimer je le za las zgrešil uvrstitev v drugi krog lokalnih volitev. Je pa njegova lista imela v mestnem svetu šest svetnikov, enako kot SD županje Nuške Gajšek in Lista Štefana Čelana, nekdanjega ptujskega župana.

Po Čuševih besedah so se politične razmere v zadnjih štirih letih res umirile, a se razvoj mesta ni premaknil. Pogreša predvsem napredek in razvoj, zato se namerava v primeru izvolitve posvetiti predvsem stanovanjski politiki, saj Ptuj že nekaj časa izgublja občane. Pri tem izpostavlja občine Hajdina, Kidričevo ali Rače-Fram, kjer povečujejo število prebivalcev.

"Mladi se z družinami izseljujejo v sosednje občine in dolgoročno bomo zaradi tega gotovo imeli kar nekaj težav," je dejal Čuš. Ob tem je izpostavil tudi nekatere neposrečene infrastrukturne projekte. Ocenjuje, da bi mesto za osnovne potrebe na tem področju potrebovalo vsaj 17 milijonov evrov, ki jih brez učinkovitega črpanja državnih in evropskih sredstev ne bo mogoče zagotoviti.

Kot nekdanji državni sekretar na gospodarskem ministrstvu priložnost vidi predvsem v vzpostavljanju poslovnih con, komunalne infrastrukture ter privabljanju novih domačih in tujih investitorjev, ki bodo na Ptuju končno zagotovili nova delovna mesta.

Čuš je izpostavil tudi problematiko oskrbe z vodo, kjer so razmere že leta zelo slabe, a so se župani v regiji o tem zadnja štiri leta predvsem veliko pogovarjali, malo pa je bilo uresničenega.

Čuševo kandidaturo je podprl tudi eden najbolj aktivnih mestnih svetnikov Milan Klemenc, ki je bil v zadnjem mandatu neodvisni svetnik, tokrat pa bo kandidiral na Listi Andreja Čuša.

Kandidaturo napovedala tudi Gajškova

Na Ptuju je doslej ob Čušu vnovično kandidaturo že pred časom napovedala aktualna županja Nuška Gajšek, ki se bo potegovala za drugi mandat. Da bodo svojega kandidata zagotovo imeli, so potrdili tudi v SDS in Gibanju Svoboda. Medtem ko slednji za zdaj imena niso razkrili, bodo v SDS najverjetneje tokrat stavili na predsednika mestnega odbora Franja Rozmana.

Ne spreglejte