Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 3. 2012,
17.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 8. 3. 2012, 17.07

8 let

Aktiv novinarjev Dnevnika potrdil Suzano Rankov za odgovorno urednico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Aktiv novinarjev časnika Dnevnik je s 67 glasovi za in 29 proti podprl predlog, da odgovorna urednica časnika Dnevnik postane Suzana Rankov, je povedala predsednica aktiva Meta Roglič.

Nova odgovorna urednica se bo, kot je dejala, najprej lotila razgovorov o oblikovanju uredniške ekipe in konsolidacije redakcije od znotraj.

"Veseli me, da na Dnevniku obstaja volja za boljše in kvalitetnejše delo" Suzana Rankov je dejala, da ji visoka podpora kolegic in kolegov pomeni tako čast kot odgovornost in zavezo za delo. "Veseli me, da na Dnevniku obstaja volja za boljše in kvalitetnejše delo, pripravljenost na spremembe in izzive, ki nas čakajo na vedno bolj zahtevnem trgu dnevnega časopisja," je povedala.

Povedala je, da ekipo v prihodnjih mesecih čaka veliko dela, v prvi vrsti razmislek in priprava vsebinskih sprememb v časopisu.

"Pogoji dela so že zdaj dobri" Glede pogojev dela na Dnevniku, Suzana Rankov meni, da so ti že zdaj dobri, zlasti v primerjavi z nekaterimi ostalimi medijskimi hišami. "V hiši dela veliko kakovostnih in obetavnih avtorjev. Skupaj z bodočo uredniško ekipo pa bomo v prvi fazi največ delali na boljšem izkoriščanju notranjih potencialov hiše, ki jih tudi zaradi negotovosti, povezani z omejenim mandatom v.d. urednikov, v zadnjem obdobju nismo znali izkoristiti," je poudarila.

Časnik je bil namreč približno dve leti brez odgovornega urednika s polnim mandatom, kot vršilec dolžnosti pa je to delo v zadnjem času opravljal Zlatko Šetinc. Družba Dnevnik je za to mesto objavila že več razpisov, vendar se nanje kandidati niso prijavili, če so se prijavili, pa niso bili izbrani. Na zadnji razpis za odgovornega urednika, ki se je iztekel 24. februarja, se je prijavil tudi nekdanji direktor vladnega urada za komuniciranje Darijan Košir.

Rankova je imenovana za petletni mandat Po sklepu uprave je sicer Suzana Rankov imenovana za petletni mandat. Leta 2010 je sicer že bila v.d. odgovorne urednice Dnevnika, v preteklosti pa novinarka in urednica Poslovnega Dnevnika.

Ne spreglejte