Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2019,
21.27

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 3,00

2

Natisni članek

Airbnb Booking.com oddaja stanovanja škoda

Sreda, 12. 6. 2019, 21.27

4 leta, 10 mesecev

Airbnb: kako preprečiti, da bi turisti razdejali stanovanje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 3,00

2

Oddajanje nepremičnin prek spletnih platform Airbnb in Booking se marsikomu na prvi pogled zdi dobičkonosno. A kaj, ko vas nepredvidljive razmere lahko stanejo precej več, kot vam kapne v žep z oddajo hiše ali stanovanja. Tovrstnih negativnih izkušenj ni malo, še posebej pa izstopajo gostje, ki ob koncu svojega obiska v stanovanju pustijo pravo razdejanje.

Razmetana stanovanja, uničena lastnina in popackano pohištvo s hrano so le nekateri od primerov iz tujine, kjer so gostje najeli stanovanje in ga zapustili v obupnem stanju, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

izlet bled
Novice Kako Airbnb popolnoma spreminja podobo Bleda #video

Zavarovanje Airbnbja krije škodo do višine milijon dolarjev

Ob tem se pojavlja vprašanje, kako se kar najbolje zavarovati pred tovrstnimi situacijami in kdo vam bo povrnil škodo. "Imeli smo tudi že slabe izkušnje, ampak v teh primerih so nam večino povrnili kar gostje. Če se z njimi nismo mogli dogovoriti, pa nam je denar povrnil Airbnb. Ta sistem resnično deluje," je pojasnila nepremičninska agentka in direktorica podjetja Inalbea Zarja B. Mavec.

"Vsakemu, ki začne oddajati prek Airbnbja, predlagam, da ima fotografije stanovanja, ko ga začne oddajati, kot dokaz, da mu lahko tudi Airbnb verjame," pojasnjuje nepremičninska agentka Zarja B. Mavec. | Foto: Planet TV "Vsakemu, ki začne oddajati prek Airbnbja, predlagam, da ima fotografije stanovanja, ko ga začne oddajati, kot dokaz, da mu lahko tudi Airbnb verjame," pojasnjuje nepremičninska agentka Zarja B. Mavec. Foto: Planet TV

Če vam gostje uničijo stanovanje, vam zavarovanje Airbnbja krije škodo do milijon ameriških dolarjev, vendar pa morate nastalo škodo seveda pravilno prijaviti. "Vsakemu, ki začne oddajati prek Airbnbja, predlagam, da ima fotografije stanovanja, ko ga začne oddajati, kot dokaz, da mu lahko tudi Airbnb verjame. Hkrati je dobro, da ima tudi kakšne račune, vsaj ko gre za kakšne dražje stvari, kot so miza in stoli, da pokažemo in dokažemo, kakšna je ta vrednost," je pojasnila Mavčeva.

Airbnb
Novice Učinki Airbnbja: prestolnice v omejitve, v Sloveniji država stori premalo

Škodo morate prijaviti najpozneje v 48 urah

Svojo lastnino v stanovanju si lahko pri slovenskih zavarovalnicah lahko dodatno zavarujete. Potrošnega materiala, kot so na primer različne posode, krožniki in kozarci, ne povrnejo, četudi so ti dragi, povrnejo pa razbita balkonska vrata in poškodovana vhodna vrata. Škodo vam zavarovalnica povrne tudi v primeru, da so vam turisti uničili ključavnico.

Če vas skrbi, ali boste za nastalo škodo dobili povrnjen denar, morate škodo prijaviti najpozneje v 48 urah. Povrnjen denar za nastalo škodo bo na vašem računu v roku enega tedna, so poročali na Planetu.

Ne spreglejte