SiolNET. Novice Slovenija
5,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako Airbnb popolnoma spreminja podobo Bleda #video

5,08

termometer

Bled je ena od slovenskih destinacij z velikim številom namestitev, ki jih ponuja platforma Airbnb. V tem gorenjskem biseru lahko prek portala Airbnb izbirate med kar 306 namestitvami. Kot pravijo na občini, pojav drastično spreminja kraj, zato bi si želeli imeti več vpliva na to področje.

"Pojav v tako majhnem turističnem kraju, kot je Bled, drastično spreminja demografsko in socialno podobo. Stalno prebivalstvo se izseljuje in namenja svoje nepremičnine oddajanju, stanovanjske soseske pa se spreminjajo v mešana območja za turizem, kar za sabo vleče več negativnih kot pozitivnih učinkov. Predvsem na področju prometa in druge komunalne opremljenosti in urejenosti, pa tudi z vidika občutka varnosti, udobja bivanja za stalne prebivalce in podobnega," posledice opisujejo na Občini Bled.

Airbnb Novice Učinki Airbnbja: prestolnice v omejitve, v Sloveniji država stori premalo

A Bled ni edini, ki občuti težave zaradi povečevanja Airbnb namestitev. Zaradi vedno večjega števila Airbnb ponudbe, je vse manj stanovanj na voljo tudi za dolgoročni najem v Ljubljani. Do študentskih namestitev težko pridejo tudi študenti. O nelojalni konkurenci govorijo hotelirji, a vsi ti še zdaleč niso edini, ki opažajo, da je potrebno ureditvi tega področja nameniti več pozornosti. Nekatere prestolnice so ta trend že začele omejevati z zakonodajo, v Sloveniji pa bi to morala narediti država, saj občine pri nas za to nimajo nobene pravne podlage.

V oddaji Danes na Planetu bodo podrobneje pogledali, kakšno je stanje na Bledu, spregovorili s tistimi, ki področje poznajo najbolje, ogledali pa si boste lahko tudi najbolj obiskano Airbnb namestitev v Sloveniji, ki se nahaja prav na Bledu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 100
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin