Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 12. 2014,
17.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 18. 12. 2014, 17.23

8 let

Aha Mura na dražbo za tri milijone evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Okrožno sodišče v Murski Soboti je danes objavilo sklep, da bo zdravo jedro Aha Mure v stečaju na drugi dražbi naprodaj za izklicno ceno tri milijone evrov oziroma likvidacijsko vrednost.

Stečajni upravitelj Aha Mure Stevo Radovanović je ob tem za STA povedal, da interesenti za nakup obstajajo, ter da pogovori z morebitnimi kupci potekajo. Z nekaterimi pomembnimi se bo srečal še pred koncem leta, vendar o tem za zdaj kaj več ne more povedati.

Po Radovanovićevih besedah delo v Murski Soboti poteka normalno, zasedeni so do 15. februarja, dogovarjajo pa se tudi o nadaljnjih poslih, tudi že za leto 2016.

Po novem letu naj bi začeli delati tudi v hčerinski družbi Aha Mura Prvi maj Pirot, kjer stroji stojijo. Program prestrukturiranja je pri koncu in še letos naj bi ga predali sodišču, ob tem pa se pogovarjajo tako z upniki kot najpomembnejšim partnerjem Hugom Bossom, je še povedal stečajni upravitelj, ki pričakuje, da po novem letu računi v Srbiji ne bodo več blokirani, delali pa bodo z manjšim številom zaposlenih.

Sodišče v sklepu med drugim pojasnjuje, da se je tudi v drugo odločilo za prodajo na podlagi javne dražbe, ker je po njeni presoji to najprimernejši način. Na prvi dražbi v avgustu, ko je bila izklicna cena 4,6 milijona evrov, kupcev ni bilo.

Na dražbi bodo naprodaj poslovna cona, stroji in oprema, zavarovana blagovna znamka Mura ter nezavarovana blagovna znamka eMura. S prodajo je soglašala ločitvena upnica NLB, preostali ločitveni upniki pa v 15 dneh po objavi zahteve niso sporočili svojega mnenja.

Stečajni upravitelj je v predlogu navedel, da je po ponovni ocenitvi likvidacijska vrednost nepremičnine slabih 2,57 milijona evrov, premičnin 403.000 evrov, blagovnih znamk pa 60.000 evrov oziroma skupaj nekaj več kot kot tri milijone evrov.

Ne spreglejte