Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2018,
9.24

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,57

3

Natisni članek

ARSO vreme sneg

Četrtek, 13. 12. 2018, 9.24

5 let, 4 mesece

Ponekod po Sloveniji sneži: sneg se oprijema cestišča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,57

3

V delih Slovenije rahlo sneži. Avtoceste in regionalne ceste so kopne ter prevozne. Sneg se prijema cest v višje ležečih predelih, kot so prelazi Jezersko, Ljubelj in Korensko sedlo. Vendar so te ceste z zimskimi pnevmatikami prevozne, so povedali na Prometno-informacijskem centru. Policisti voznike pozivajo, naj vožnjo prilagodijo vremenu. "Za zdaj kaže, da bo snega manj, kot je kazalo prejšnje dni," pravi dežurni meteorolog na agenciji za okolje Andrej Velkavrh.

Za priklopnike in polpriklopnike je zaradi snega prepovedan promet na cesti Col-Črni Vrh in na mejnih prehodih Babno Polje ter Petrina na hrvaški strani.

Zaradi sneženja so ceste mokre in spolzke. Policisti voznikom svetujejo, naj so bolj previdni in vožnjo prilagodijo vremenskim razmeram. Vozniki naj vozijo na večji varnostni razdalji in le z vozili, ki so ustrezno opremljena za zimske razmere, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Postojna - Pivka, v Postojni

Sneg | Foto: DARS/zajem zaslona Foto: DARS/zajem zaslona

Idrija - Godovič, Zala Sneg | Foto: DARS/zajem zaslona Foto: DARS/zajem zaslona

Pudob - Babno Polje, Iga vas

sneg | Foto: DARS/zajem zaslona Foto: DARS/zajem zaslona

"Tudi ta napoved je razmeroma nezanesljiva, saj je pri sredozemskih ciklonih težko natančno napovedati njihovo pot, zato se lahko napoved še spremeni. Trenutno kaže, da bo snega bolj malo in da bo večina rahlega sneženja danes popoldne in ponoči, v petek in soboto pa zelo malo," je zjutraj poudaril in dodal:

"Pričakujemo, da ga bo nekaj zapadlo predvsem v južni Sloveniji, torej v Kočevju, na Dolenjskem, v Beli krajini in deloma na Notranjskem. Čeprav bo snega malo, se zaradi zamrznjenih tal in temperatur okoli nič stopinj Celzija ne bo talil."

Ian Madrigal
Novice Iz resnega dogodka nastal cirkus: kdo je mož, ki se mu smeji ves svet

Ponoči bo pretežno oblačno. Predvsem v južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Primorskem od 1 do 3 °C.

Jutri bo na Primorskem zmerno, občasno pretežno oblačno, pihala bo večinoma zmerna burja. Drugod bo oblačno, v južni ter ponekod v osrednji in vzhodni Sloveniji bo občasno rahlo snežilo, pogosteje le v južnih krajih. Ponekod bo pihal severovzhodnik. Temperature bodo od -3 do 1, po nižinah Primorske od 2 do 7 °C.

Novice Sneg se je "sprevrgel v nočno moro in tragedijo". Trije mrtvi. #video
Ne spreglejte