Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2011,
13.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

afera ženske ženske

Petek, 20. 5. 2011, 13.46

7 let, 12 mesecev

Dominique Strauss-Kahn – domnevni obsedenec z ženskami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Francoz Dominique Strauss-Kahn, ki je v četrtek odstopil s položaja generalnega direktorja Mednarodnega denarnega sklada (IMF), naj bi to storil iz viteško-častivrednih nagnjenj, da bi zaščitil IMF.

V svoji izjavi za javnost je še pojasnil, da nekoliko tudi iz malce bolj osebnih razlogov, saj si želi čas in energijo usmeriti v dokazovanje nedolžnosti v zvezi z ne ravno viteško-častivrednimi obtožbami, ki ga bremenijo spolnega napada na sobarico v prestižnem newyorškem hotelu Sofitel. Moški s takšnimi težavami ne more biti nadrejeni ženskam Za paravanom omenjene častivrednosti pa se najbrž skriva vse kaj drugega. Gospodu Strauss-Kahnu kot senca sledijo seksualne afere in aferice. Če se je IMF leta 2008 odločil, da mu stoji ob strani, kljub temu da ni bil ravno prepričljiv, si tokrat ta finančna institucija ni želela znova zastaviti oziroma zamajati ugleda in se je od njega oddaljila, kljub temu da Strauss-Kahn do obtožbe seveda velja za domnevno nedolžnega. Pred tremi leti, ko je v javnost prišla afera z madžarsko ekonomistko in sodelavko IMF ter njemu podrejeno Pirosko Nagy, jo je "veliki zapeljivec", kot ga je šaljivo poimenoval francoski tednik Le Journal du Dimanche, odnesel le z javnim opravičilom, v katerem je med drugim dejal, da je šlo za "napačno presojo", oproščen pa je bil zlorabe položaja. Piroska Nagy ga je takrat označila za moškega s takšnimi težavami, zaradi katerih je neprimeren, da bi vodil ustanovo, v kateri delajo tudi ženske.

Zakaj se mu je zataknilo pri newyorški avanturi?

Leta 2009 se je po navedbah spletnega Guardiana s Strauss-Kahnovo "obsedenostjo z ženskami" šalil tudi radijski satirik Stephane Guillon. Med drugim je dejal, da so zaradi Strauss-Kahnovega prihoda na Radio Francija (Radio France) sprejeli izjemne varnostne ukrepe. Tako bodo morale v času obiska ženske nositi dolga in temna oblačila, ki niso seksi, tiste, ki ga bodo pozdravile osebno, pa bodo nosile burke. Prav tako bodo v tem času zaprti vsi temni kotički, na primer toalete, parkirišča itd.

Na ime in priimek Dominiqua Strauss-Kahna, sicer tudi nekdanjega poslanca in finančnega ministra, se skratka že vrsto let lepijo številne aferice, ki namigujejo na živahno in menda tudi precej razvratno seksualno življenje. In če je skozi njih v preteklosti bolj ali manj uspešno prekrmaril, mu pri tokratni newyorški avanturi ne kaže najbolje. Njegovi podporniki so prepričani, da gre za zaroto, s katero naj bi mu nasprotniki preprečili velike možnosti za zmago na predsedniških volitvah, ki bodo prihodnje leto. Vsekakor pa je vprašanje, zakaj so ga pred sodišče postavili šele tokrat, pravzaprav povsem umestno.

Ne spreglejte