Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 10. 2017,
20.01

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Romana Tomc Boris Popovič Andrej Šiško Ljudmila Novak Maja Makovec Brenčič Marjan Šarec Angelca Likovič Planet TV Borut Pahor predsedniške volitve 2017

Petek, 20. 10. 2017, 20.01

6 let, 5 mesecev

Predsedniške volitve 2017

En predsedniški kandidat je pozabil povedati resnico #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

V oddaji Preverjenih 9 na Planet TV so predsedniški kandidati in kandidatke odgovarjali tudi na osebna vprašanja. Preverite, kdo je bil najbolj v zadregi, kdo je odgovarjal brez zadržkov, kdo je dolgo premišljeval in kdo je pozabil povedati resnico.

Voditelj Mirko Mayer je v oddaji predsedniškim kandidatom postavljal tudi osebna vprašanja. Gledalci ste lahko presodili, kakšne so njihove značajske lastnosti in splošno znanje. Njihove odgovore so v studiju komentirali svetovalka za poslovni protokol Eva Ana Kazič, direktor psihiatrične klinike Ljubljana Bojan Zalar in legendarni poslanec Ivo Hvalica.

Ljudmila Novak je najbolj ustrelila mimo

Ljudmila Novak bi za liter mleka, liter olja, kilogram moke, deset jajc, štruco kruha in toaletni papir odštela 30 evrov. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Ljudmila Novak bi za liter mleka, liter olja, kilogram moke, deset jajc, štruco kruha in toaletni papir odštela 30 evrov. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Mesečna bruto plača predsednika znaša slabih šest tisoč evrov. Kandidate smo povprašali, koliko stanejo osnovna živila, kot so mleko, olje, moka, jajca, kruh in toaletni papir. V trgovini smo za artikle odšteli 10,22 evra.

Komentatorji v studiju so najmanj možnosti za "stik z realnostjo" oziroma za tistega, ki bo najbolj zgrešil ocenjeno vrednost, enoglasno izbrali aktualnega predsednika Boruta Pahorja.

Izkazalo se je, da je najbolj zgrešila Ljudmila Novak, ki je mini nakup ocenila na 30 evrov. "To me je presenetilo, ker jo imam za mater," je dejal Hvalica.

Šarec se je kot edini povsem izognil odgovoru o oceni cene živil. "Razumljivo je, da to počne eden od partnerjev, vendar ni primerno, da poudarja, da to počne žena," meni Kazičeva.

Hvalica dvomi o iskrenost Pahorjevega odgovora

Kandidate so vprašali, kaj so si kupili s prvo plačo. Likovičeva in Novakova sta si kupili posteljnino, Tomčeva pa šivalni stroj. Sanje mladih žensk? "Gre za preverjene odgovore, ki poveličujejo tradicionalno ženskost. Glede na to, da so nekatere kandidate iz drugih generacij, obstaja možnost, da bi to lahko bila resnica. Ne vem pa, ali je to odgovor, s katerim bi kandidatke prepričale mlajše ženske," je komentirala Kazičeva.

Hvalica pa je dvomil o iskrenosti Pahorjevega odgovora, ki je dejal, da si je po treh tednih nabiranja breskev pri 15 letih kupil visečo mrežo: "Ne vem, ali so bile takrat viseče mreže, kot jih poznamo danes. Zakaj bi si sploh kupil visečo mrežo? On najraje hodi in se pokaže, kot da bi ležal v viseči mreži. Njegove izjave ne sprejemam kot iskrene."

"Mislite moških?"

Pahor je na osebno vprašanje novinarja, koliko partnerjev je imel v življenju, odgovoril z vprašanjem. "Mislite moških," je vprašal Pahor.

Pahor si je s prvo plačo kupil visečo mrežo. Hvalica dvomi o iskrenosti njegovega odgovora. | Foto: STA , Pahor si je s prvo plačo kupil visečo mrežo. Hvalica dvomi o iskrenosti njegovega odgovora. Foto: STA , Novinar se je takoj popravil in dejal, da je seveda spraševal o številu partneric. Pahor je odgovoril, da je bilo število partnerjev manjše od števila partneric, nato pa pogledal naokoli, ali ga je kdo slišal, in dejal, da se je zgolj šalil. Po tehtnem premisleku je na vprašanje odvrnil, da dovolj.

Tomčeva je na odgovorila, da ravno prav, in najbolj prepričala Hvalico, ki se mu je zdelo "malo čudno, da je Pahorju ob vprašanju sprva dobil takšno asociacijo." Svetovalka za poslovni protokol pa je menila, da je bil Pahor ob odgovoru simpatičen: "Vsekakor je bilo vprašanje takšno, da lahko nanj odgovoriš tako ali drugače. Pri predsedniku je bilo kar simpatično, saj je takoj odgovoril, drugi pa so precej zavlačevali z odgovorom in so morali premišljevati."

Po mnenju Hvalice dva od treh moških kandidatov nista govorila resnice

Ste že poskusili kakšno drogo? "Če je konoplja droga, potem da," je odgovoril Šiško, medtem ko so preostali kandidati dejali, da nikoli. "Po mojem opažanju dva od treh kandidatov nista bila iskrena," je njihove kratke odgovore ocenil Hvalica, Kazičeva pa dodala: "Mislim, da se je pri obrazni mimiki pri večini videlo, da niso povsem iskreni oziroma da razmišljajo o tem, kako odgovoriti, saj v predsedniški tekmi vsak odgovor šteje."

Boris Popovič še danes živi doma pri mami. | Foto: Bor Slana Boris Popovič še danes živi doma pri mami. Foto: Bor Slana

Hotel mama: Eni zelo hitro, eni so ostali

Med predsedniškimi kandidati se je kot najmlajši od doma odselil Pahor, ki je "hotel mama" zapustil po gimnaziji. Tudi preostali so se precej hitro odselili od doma, najpozneje Šiško, pri približno 30 letih. Boris Popovič od doma ni nikoli odšel, zdaj pa o tem sploh ne razmišlja, ker je mama bolna.

Pahor ni želel razkriti, kdaj mu je bilo najbolj nerodno

Pri vprašanju, kdaj je bilo kandidatom najbolj nerodno, so v veliki večini odgovarjali, da se ne spomnijo ali da je bilo več takšnih položajev. Še najbolj se je pri vprašanju zapletel Pahor, ki je vprašal, kdaj bo oddaja na sporedu, nato pa povedal le, da je šlo za intimno vprašanje in da bo odgovor ostal med njima.

Eden si je pri vprašanju o lepotnih operacijah premislil

Pri vprašanju o lepotnih vprašanjih so vsi kandidati odgovorili, da se jih še niso poslužili. Dve uri po snemanju je eden od kandidatov poklical in se opravičil, da se je v pri odgovoru zmotil. To je bil Pahor, ki je v eni od operacij dobil botoks, vendar ni šlo za lepotni poseg, temveč so ga opravili zaradi zdravja.

"Znanje hrvaščine ali srbohrvaščine ni ravno znanje tujega jezika"

Med jeziki, ki jih govorijo aktivno, sta bili največkrat omenjeni hrvaščina in srbščina. "Za to generacijo hrvaščina ali srbohrvaščina ni ravno znanje nekega tujega jezika. To smo bili prisiljeni govoriti ...," je komentiral Hvalica in se čudil, da Ljudmila Novak ne govori tekoče angleško: "To me čudi, saj je bila en mandat v evropskem parlamentu."

Preberite še:

Kandidati v težavah: Je San Marino res prvi priznal samostojno Slovenijo? #video #preverjenih9

Hmmm ... Kaj že predstavljajo tri zlate zvezde v slovenskem državnem grbu? #video #preverjenih9

Gledali so tekmo, a se ne morejo spomniti, koga so naši premagali #video #preverjenih9

Predsedniške volitve: ali je že vse odločeno?

Volitve za predsednika države bodo v nedeljo, za zmago pa se poteguje devet kandidatov. Med njimi v projekcijah oziroma predvolilnih anketah najbolje kaže aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju. Njegovo ime močno vodi v različnih napovedih, po nekaterih bi lahko zmagal že v prvem krogu. To bi se zgodilo v primeru, da bo dobil več kot 50 odstotkov glasov volivcev.

Do zdaj je v prvem krogu slavil le Milan Kučan v letih 1992 in 1997.

 

 

Ne spreglejte