SiolNET. Novice Predsedniške volitve
7,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Angelca Likovič: Vzemite lopate, delajte in boste tudi vi kaj imeli #video

7,58

termometer

Angelca Likovič je edina med kandidati za predsednico države, ki za Siol.net ni želela razkriti svojega premoženja. "Nikoli nisem potovala, nikoli nisem hodila na večerje. Midva z možem sva vse življenje delala in varčevala, zato imava toliko. Ne bodite zavistni. Vzemite lopate, delajte in boste tudi vi kaj imeli," je na soočenju na Planet TV dejala Likovičeva.

[video: 65195 / ]

Predsedniške kandidate smo prosili za podatke o lastništvu nepremičnin, avtomobilov in drugih premičnin ter podatke o višini drugih prihrankov in naložb v vrednostne papirje, ki presegajo 10 tisoč evrov.

Likovičeva je bila edina od devetih kandidatov, ki ni odgovorila na vprašanja o svojem premoženju. Vodja njenega štaba Aleš Primc nam je pojasnil, da "ji zaradi prezasedenosti ni uspelo odgovoriti".

V predsedniškem soočenju na Planet TV ji je voditelj Mirko Mayer zastavil vprašanje, ali je premoženje predsednika države javni podatek.

"Je javni podatek. Ljudje, ki me poznajo, in pozna me vsa Slovenija, vedo, koliko betona sem jaz premešala, in vedo, koliko ga še danes. Nikoli nisem potovala, nikoli nisem hodila na večerje. Midva z možem sva vse življenje delala in varčevala, zato imava toliko. Ne bodite zavistni. Vzemite lopate, delajte in boste tudi vi kaj imeli," je dejala Likovičeva.

Tomčeva je privarčevala podobno kot Šarec

Kandidatka SDS Romana Tomc je za Siol.net odgovorila, da ima v bankah oziroma hranilnicah več kot 10 tisoč evrov, vendar natančnejše številke ni dodala. V soočenju je povedala, da ima približno toliko prihrankov kot Marjan Šarec, torej okoli 90 tisoč evrov.

Maja Makovec Brenčič ima vse svoje prihranke v pokojninski varčevalni shemi.


Kdo od predsedniških kandidatov ne razkriva svojega premoženja? #video 

 


Kako je Boris Popovič, ki ima uradno najmanj premoženja, preživel tri leta z blokiranim računom:

[video: 65196 / ]

Koprski župan zatrjuje, da v lasti nima omembe vrednega premoženja. Toda iz podrobnejšega vpogleda v podatke je razviden vzorec družinske ekonomije, v kateri imajo ključno vlogo njegovi družinski člani.

Kaj nam povedo podatki o premoženju

Iz podatkov je razvidno:

  • da se obseg premoženja predsednika republike Boruta Pahorja v zadnjem mandatu ni bistveno spreminjal,
  • da ima največ prihrankov na banki Marjan Šarec,
  • da je skoraj brez premoženja tudi Boris Popovič, povsem drugačna pa je slika premoženja njegovih najožjih družinskih članov,
  • da je šest od devetih kandidatov prijavljenih v lastni nepremičnini, preostala dva (Novakova in Popovič) pa v hišah, ki so v lasti najožjih družinskih članov,
  • da najnovejši avtomobil (letnik 2012) vozi Maja Makovec Brenčič in
  • da nihče od kandidatov uradno nima v lasti nobenega podjetja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1815
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin