Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2015,
20.15

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 21. 10. 2015, 20.15

7 let, 8 mesecev

Zlata gazela za leto 2015 je podjetje RLS iz Komende

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Zlata gazela za leto 2015 je postalo podjetje RLS merilna tehnika iz Komende, srebrna gazela je postalo podjetje Nicelabe-Euro Plus, bronasta gazela pa družba Oro met, so sporočili iz družbe Dnevnik.

Družba Dnevnik, d.d, je nagrajence, ki so jih izbrali med regijskimi zmagovalci, razglasili na nocojšnji slovesnosti v Cankarjevem domu.

RLS merilna tehnika je podjetje, ki je specializirano za izdelavo rotacijskih in linearnih senzorjev pomika in zasuka. Pravi zagon je dobilo leta 2000 z združitvijo s podjetjem Renishaw, ki je 50-odstotni lastnik RLS. Trenutno zaposluje več kot 100 sodelavcev.

Skupni prihodki pa so lani znašali 10,5 milijona evrov, od tega jih je družba 9,6 milijona ustvarila na tujih trgih. Letošnje leto bodo po napovedih direktorja Janeza Novaka končali z okoli 13,4 milijona evrov prihodkov in 107 zaposlenimi.

Šenčurski Euro Plus, krovno podjetje mednarodne skupine NiceLabel s podružnicami v Nemčiji, Ameriki in Kitajski, je leta 2005 že prejelo srebrno gazelo. Specializira se za programske rešitve za oblikovanje in tiskanje etiket s črtno kodo in RFID, ki jih zagotavlja več kot milijonu uporabnikov iz več kot 100 držav. Letošnje leto naj bi sklenili s 7,5 milijona evrov prometa in 56 zaposlenimi.

Podjetje Oro met je specializirano za proizvodnjo standardnih in nestandardnih orodnih plošč. Družba je bila za primorsko-notranjsko gazelo nominirana že lani in leta 2013. V podjetju verjamejo v nadaljnjo odločno rast in napovedujejo, da bo podjetje letošnje leto zaključilo z 11,8 milijona prihodkov, zaposlovalo pa 56 sodelavcev.

Ne spreglejte