Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča BISOL Group

Natisni članek

Gremo na sonce Gremo na sonce električna energija trajnostne rešitve prihranek energije elektrika solarni paneli sončne celice fotovoltaika sončna elektrarna BISOL advertorial

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Sončna elektrarna: kaj morate vedeti, preden se odločite za nakup?

Vsebino omogoča BISOL Group

Sončni kolektorji, znani tudi kot fotonapetostni moduli, so vse bolj priljubljen vir obnovljive energije za gospodinjstva in podjetja. Kot alternativa tradicionalnim virom energije vam omogočajo, da zmanjšate odvisnost od fosilnih goriv in znižate svoj ogljični odtis. Vendar pa se pri odločitvi za nakup in namestitev sončnih panelov lahko pojavi veliko vprašanj. Katere fotonapetostne module izbrati, da bodo upravičili vsa pričakovanja? Kako velik sistem potrebujete? Kako poskrbeti za pravilno namestitev?

Sončna elektrarna vam prinaša visoke prihranke pri stroških za električno energijo. | Foto: BISOL Group Sončna elektrarna vam prinaša visoke prihranke pri stroških za električno energijo. Foto: BISOL Group

Zanimanje za sončne elektrarne narašča tako pri gospodinjstvih kot v podjetjih, zato ni presenetljivo, da je tudi na trgu vse več ponudnikov, med katerimi je težko izbrati kakovostnega. Številni se osredotočajo na ceno in tako kakovost izdelka postaja drugotnega pomena.

Kakovost sončnih panelov je ključnega pomena za učinkovitost sončne elektrarne. Kakovostni moduli lahko proizvedejo več energije, kar bo kupcu na dolgi rok prineslo prihranke pri energiji in zadovoljstvo z zmogljivostjo sončne elektrarne. Na drugi strani pa nizkokakovostni paneli lahko povzročijo veliko težav, kot so nizka zmogljivost, hitro poslabšanje in potreba po popravilih ali celo zamenjavi panelov, kar je lahko povezano z dodatnimi stroški.

Pri nakupu sončnih panelov je zato pomembno, da se osredotočite na kakovost, ne le na ceno. Čeprav vas morda nizka cena privlači, je treba biti pri nakupu sončnih panelov previden in se izogibati ponudnikom, ki ne upoštevajo kakovosti.

Kakovostne sončne panele je mogoče prepoznati po več dejavnikih. Eden najpomembnejših je učinkovitost pretvorbe, ki kaže, koliko sončne energije lahko panel pretvori v električno energijo. Večja ko je učinkovitost, več energije lahko proizvede panel, kar se odraža v višji proizvodnji električne energije, večjih prihrankih in hitrejši povrnitvi same investicije.

Pri kakovosti ne sklepajte kompromisov. | Foto: BISOL Group Pri kakovosti ne sklepajte kompromisov. Foto: BISOL Group

Poleg tega je pomembno upoštevati tudi trajnost in zanesljivost panelov. Visokokakovostni paneli so običajno izdelani iz bolj trpežnih materialov, ki so odporni proti vremenskim vplivom, UV-žarkom in mehanskim poškodbam. Uveljavljeni proizvajalci sončnih panelov ponujajo jamstvo na izdelke, kar zagotavlja, da so paneli zanesljivi in bodo delovali vrsto let.

Kaj torej upoštevati pred nakupom?

  • Najpomembnejši dejavnik pri izbiri sončnih modulov je učinkovitost sončnih celic. Višja kot je, več sončne svetlobe pretvori v električno energijo. Posledično je večji vaš prihranek pri električni energiji.
  • Ko izbirate sončne kolektorje, upoštevajte proizvodno tehnologijo, material fotonapetostnega modula, ki naj bo preizkušen in certificiran, ter vrsto nosilne konstrukcije.
  • Upoštevajte velikost in zmogljivost sistema, ki naj optimalno zadosti vašim potrebam.
  • Izberite zaupanja vredno blagovno znamko, ki ponuja vsaj 25-letno jamstvo za delovanje.
  • Izberite izkušeno in strokovno inštalatersko podjetje, pri čemer preverite reference, portfelj izdelkov in izkušnje drugih uporabnikov.
  • Pri izbiri sončnih modulov je pomembno upoštevati tudi jamstvo in servisno podporo proizvajalca, ki skrbi za strokovno vzdrževanje sončnih modulov in tako njihovo brezhibno delovanje.

Slovenski moduli, ki so v samem vrhu v solarni industriji

Fotonapetostni moduli BISOL so zasnovani in izdelani v Sloveniji, v proizvodnji v Latkovi vasi pri Preboldu. Izdelki BISOL po kakovosti spadajo v sam svetovni vrh solarnih izdelkov, o čemer priča podatek, da so razširjeni v več kot sto državah po vsem svetu - pred kratkim so osvojili tudi Antarktiko.

Fotogalerija
1 / 3

Podjetje BISOL je aktivno v solarni industriji od leta 2004 in je nedvomno prvak slovenske fotovoltaike. Z znanjem in izkušnjami ga na evropskem solarnem trgu ne more prekositi nobeno drugo podjetje.

Evropska proizvodnja je v solarni industriji prava redkost, saj zahteva mnogo višje standarde nadzora kakovosti v primerjavi z azijskimi izdelki. Poznavalci fotovoltaike evropski proizvodnji dajo prednost ne le zaradi neprimerljivega standarda izdelave, temveč tudi zaradi kasnejše strokovne podpore, uveljavljanja jamstev in druge administracije, ki je v Evropi mnogo učinkovitejša in bolj transparentna.

V podjetju BISOL skrbno združujejo edinstvene najsodobnejše proizvodne procese z visokospecializirano prilagojeno opremo in materiali, ki so celovito preizkušeni in certificirani.  | Foto: BISOL Group V podjetju BISOL skrbno združujejo edinstvene najsodobnejše proizvodne procese z visokospecializirano prilagojeno opremo in materiali, ki so celovito preizkušeni in certificirani. Foto: BISOL Group

BISOL se ponaša tudi z inovativnimi rešitvami in oblikovanjem, ki omogoča vgradnjo modulov v različne arhitekturne zasnove. Njihovi moduli so preprosti za namestitev in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo ter stabilno izhodno moč skozi celotno življenjsko dobo. Moduli prestanejo več kot 20 različnih testiranj in neodvisnih pregledov kupcev, s čimer zagotavljajo, da so moduli BISOL najboljši na trgu. Svojo kakovost so potrdili s stotinami mednarodnih in za posamezne države specifičnih certifikatov.

Za namestitev fotonapetostnih modulov BISOL se odločajo tudi svetovna podjetja in industrije. | Foto: BISOL Group Za namestitev fotonapetostnih modulov BISOL se odločajo tudi svetovna podjetja in industrije. Foto: BISOL Group

Za tiste, ki iščete visokokakovostne sončne module, so moduli BISOL najboljša izbira. S certificirano kakovostjo in neprimerljivo nizko degradacijo so vredna naložba v prihodnost.

Najsodobnejšo tehnološko opremo so v BISOL s pomočjo lastnega znanja in robotiziranih proizvodnih procesov nadgradili na raven industrije 4.1 ter postavili nov mejnik na področju avtomatizacije proizvodnje, strojnega učenja in informacijske tehnologije. | Foto: BISOL Group Najsodobnejšo tehnološko opremo so v BISOL s pomočjo lastnega znanja in robotiziranih proizvodnih procesov nadgradili na raven industrije 4.1 ter postavili nov mejnik na področju avtomatizacije proizvodnje, strojnega učenja in informacijske tehnologije. Foto: BISOL Group

Prvi in edini solarni modul na svetu z ničelno degradacijo

Eden izmed razlogov, zakaj se podjetje BISOL uvršča med najbolj konkurenčna podjetja v solarni industriji, je tudi neprimerljivo nizka degradacija. Razvili so namreč prvi in edini solarni modul na svetu z ničelno degradacijo, znano kot serija BISOL Supreme™, ki ima 25 let stoodstotnega jamstva izhodne moči.

V podjetju BISOL omogočajo nadzor nad vsemi pomembnimi podatki o vsakem posameznem modulu, vključno z informacijami o uporabljenih materialih, meritvah, proizvodnih procesih, pa tudi o zaposlenih, ki so udeleženi v procesu proizvodnje, ter podrobnostih o kupcu. | Foto: BISOL Group V podjetju BISOL omogočajo nadzor nad vsemi pomembnimi podatki o vsakem posameznem modulu, vključno z informacijami o uporabljenih materialih, meritvah, proizvodnih procesih, pa tudi o zaposlenih, ki so udeleženi v procesu proizvodnje, ter podrobnostih o kupcu. Foto: BISOL Group

Mreža partnerjev, ki poskrbi za optimalno delovanje sončne elektrarne

Razmah številnih novih inštalaterskih podjetij je spodbudil površnost pri nameščanju solarnih modulov in neupoštevanje časovnih rokov. To pa lahko vodi do nezadovoljstva med kupci sončnih elektrarn. Da bi se izognili takšnim težavam, je pri izbiri inštalaterja smiselno upoštevati reference podjetja in portfelj izdelkov.

Mreža partnerjev BISOL zagotavlja zanesljive in kakovostne inštalaterje, ki bodo poskrbeli za optimalno delovanje vaše sončne elektrarne ter najvišje standarde kakovosti in strokovnosti pri nameščanju sončnih elektrarn. Svetujejo tudi pri izbiri sončne elektrarne in optimalne lokacije za njeno namestitev.

Preverite mrežo partnerjev BISOL

Zaposleni v podjetju BISOL imajo ključno vlogo v procesu razvoja inovativnih solarnih izdelkov ter nadzoru proizvodnih procesov in kakovosti. | Foto: BISOL Group Zaposleni v podjetju BISOL imajo ključno vlogo v procesu razvoja inovativnih solarnih izdelkov ter nadzoru proizvodnih procesov in kakovosti. Foto: BISOL Group

BISOL | Foto: BISOL Group Foto: BISOL Group Z zavezanostjo vrhunski kakovosti je BISOL Group med prejemniki prestižnega znaka Top Brand na kar petih evropskih trgih − v Sloveniji (drugič zapored), Belgiji (tretjič zapored), Franciji (tretjič zapored), Avstriji (drugič zapored) in Italiji (znova po letu 2020).

Želite izvedeti več? Stopite v stik z njimi!

E: info@bisol.com

Bisol
Trendi Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu sončne elektrarne?
1_FOTO Naslovna_Bisol
Novice Slovenske solarne rešitve lahko podjetjem pomagajo ublažiti energetsko krizo
BISOL
Novice Podjetja brez finančnega vložka do lastne sončne elektrarne
BISOL_1_Naslovnica
Novice Kako na dolgi rok znižati račun za elektriko?
BISOL
Novice Ali prednosti sončne elektrarne odtehtajo njene stroške?
Bisol_Naslovna
Novice So sončne elektrarne rešitev naraščajočih cen elektrike tudi v gospodarstvu?
BISOL
Novice Prva sončna elektrarna s 100-odstotno izhodno močjo #nagradna igra
Bisol_1
Novice 5 razlogov, zakaj slovenska sončna elektrarna
Ne spreglejte