Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
18.50

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 18.50

7 let, 2 meseca

Sindikat energetikov zgrožen nad ravnanjem Tota glede Brešarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sindikat delavcev dejavnosti energetike Slovenije je zgrožen in ogorčen nad odločitvijo in ravnanjem direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Simona Tota.

Ta je namreč za nekdanjega vodjo projekta bloka šest Bojana Brešarja sprožil postopek predloga izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, za kar po mnenju sindikata ni pravih razlogov in argumentov. Sindikat: Brešar je projekt vodil uspešno V postopku zagovora, ki je minuli četrtek potekal na sedežu Teša, je sindikat ostro obsodil takšno obliko in način razreševanja težav v družbi. Po mnenju sindikata je Brešar s svojim strokovnim in zavzetim delom vse do konca leta lanskega leta uspešno vodil projekt izgradnje šestega bloka termoelektrarne. "Pritisk na delavce Teša se stopnjuje" Sindikat je Tešu predlagal takojšnjo ustavitev postopka izredne odpovedi za Brešarja, v primeru odpovedi pogodbe o njegovi zaposlitvi pa bo uporabil vse možne legitimne oblike sindikalnega boja. V sindikatu tudi ugotavljajo, da se od prihoda Tota na direktorsko mesto novembra lani stopnjuje pritisk na delavce Teša, saj sta šikaniranje in mobing na delovnem mestu postala vsakdanja praksa.

Tot naj bi za odvetnika porabil že 10.000 evrov Po podatkih sindikata je Tot za storitve odvetniške hiše Čeferin, ki naj bi direktorja redno servisirala pri izvajanju mobinga delavcev Teša, porabil že več kot 10.000 evrov. "Želimo slišati mnenje o tej negospodarni porabi sredstev, tudi od tistih, ki s to državno lastnino v našem imenu upravljajo. Šikaniranje, mobing, sprenevedanje in zavajanje niso recept za izhod iz krize, zato upamo, da se odgovorni za upravljanje z državnim premoženjem zavedajo svoje odgovornosti," so še navedli v omenjenem sindikatu.

Vodstvo naj bi le dosledno izvajalo zakon Vodstvo Teša se je na navedbe sindikata že odzvalo. Kot je zapisalo v sporočilu za javnost, postopek izredne odpovedi delovnega razmerja pomeni le dosledno izvajanje zakona o delovnih razmerjih in internih aktov družbe, "pri čemer je bila za zagotovitev strokovnosti postopkov najeta odvetniška družba".

"Ponavljajoče aktivnosti sindikata, tako SDE kot sindikata TEŠ, lahko razumemo kot težnjo, da se onemogoča izvajanje ukrepov, s katerimi želi direktor družbe v projekt uvesti red in preglednost," so poudarili in dodali, da je mogoče ravnanje sindikata razumeti tudi kot zaviranje nemotenega nadaljevanja projekta Teš 6, ki bo po njihovih besedah še naprej zagotavljal proizvodnjo in delovna mesta v Tešu. Totova odločitev o izredni odpovedi Brešarju naj bi bila znana še ta teden.

V podobnem položaju tudi prvi sindikalist Sevčnikar V postopku izredne odpovedi delovnega razmerja je bil lansko jesen tudi prvi sindikalist Teša Branko Sevčnikar, in sicer zaradi aktivnosti ob novembrski stavki, vendar se je Tot odločil, da mu odpovedi ne vroči.

Ne spreglejte