Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 7. 2015,
18.17

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Elan prodaja SDH

Sreda, 29. 7. 2015, 18.17

7 let, 2 meseca

SDH prižgal zeleno luč za prodajo Elana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadzorni svet SDH je dal pogojno soglasje k prodaji 49-odstotnega deleža holdinga v družbi Elan. Kupca 100-odstotnega lastniškega deleža sta Merrill Lynch International in Wiltan Enterprises Limited.

Nadzorni svet SDH je na današnji seji dal pogojno soglasje k prodaji poslovnega deleža SDH v družbi Elan. Kupca morata namreč še sprejeti nekatere nefinančne zaveze, na primer spoštovanje veljavne delovnopravne zakonodaje v Sloveniji, spoštovanje veljavnih kolektivnih pogodb in drugih socialnih sporazumov, ki so bili dogovorjeni z zaposlenimi ali svetom delavcev, so sporočili iz SDH.

Med dodatnimi pogoji sta tudi ohranitev slovenskega jezika kot jezika komuniciranja z zaposlenimi ter ohranjanje socialnega dialoga z zaposlenimi v skladu z delovnopravno zakonodajo v Sloveniji.

Predmet prodaje so vsi lastniški deleži SDH je sicer lastnik 49-odstotnega poslovnega deleža družbe Elan. Predmet prodaje so vsi lastniški deleži. Preostali prodajalci družbe Elan so še Triglav Naložbe, D. S. U., in Modra zavarovalnica. Kupca 100-odstotnih lastniških deležev sta družbi Merrill Lynch International in Wiltan Enterprises Limited.

Končni dogovor drugačen V javnosti so sicer v zadnjih tednih krožile novice, da naj bi četrtinski delež Elana dobila Bank of America Merrill Lynch, ki je konec marca tudi odkupila terjatve Družbe za upravljanje terjatev bank in postala ekonomska lastnica Elana, tričetrtinski lastnik pa naj bi postala ruska investicijska skupina VR Capital. Končni dogovor je očitno drugačen. Družba Wiltan Enterprises je registrirana na Cipru, ali bi lahko za njo stali Rusi, pa ni jasno. Nova lastnika naj bi zagotovila vračilo 12 milijonov evrov domnevno nedovoljene državne pomoči Elanu, z 1,2 milijona evrov pa naj bi izplačala tudi Uroša Koržeta, ki od Elana zahteva nagrado za vodenje družbe.

Ne spreglejte