Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
10.53

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zavarovalnica Maribor Pozavarovalnica Sava

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 10.53

7 let, 2 meseca

Ob prevzemu Zavarovalnice Maribor brez večjih sprememb poslovne politike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uprava Zavarovalnice Maribor ocenjuje, da se njihova poslovna politika ob prevzemu s strani Pozavarovalnice Sava ne bo spremenila.

Kot pojasnjujejo, bo družba konsolidirana v skupini Sava Re in bo še naprej delovala kot samostojna pravna oseba, zaradi tega pa v upravi zavarovalnice ne pričakujejo večjih sprememb glede obstoječih delovnih mest.

Pozavarovalnica Sava je namreč pred dvema tednoma objavila prevzemno ponudbo za preostalih 40.527 navadnih prosto prenosljivih imenskih kosovnih delnic Zavarovalnice Maribor. Skupaj s Slovensko odškodninsko družbo ima že sedaj v lasti 99,67 odstotka delnic te družbe.

"Zavarovalnica Maribor bo s svojim znanjem, izkušnjami in kadri nosilec razvoja zavarovalniških dejavnosti v skupini ter bo okrepila razvojni potencial skupine na področju prodaje, razvoja in izvajanja različnih vrst zavarovanj ter izvajanja vseh ostalih procesov," so v upravi zapisali v pismu, objavljenem na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Kot ocenjujejo, se z izvedbo prevzemne ponudbe politika zaposlovanja na obstoječa delovna mesta ne bo spreminjala v večji meri. V okviru iskanja sinergij bo sicer Pozavarovalnica Sava prilagajala število zaposlenih potrebam in obsegu poslovanja skupine, ter si tako prizadela povečati obseg poslovanja skupine.

V upravi so še dodali, da se bo osnovna zavarovalna dejavnost Zavarovalnice Maribor še naprej predvidoma izvajala na obstoječih lokacijah in v okviru izkoriščanja obstoječih virov. Mnenje o prevzemni ponudbi so posredovali tudi predstavnikom delavcev in jih pozvali k podaji mnenja o učinkih prevzemne ponudbe na zaposlovanje.

Postopek prevzema Zavarovalnice Maribor naj bi bil sicer končan še letos. Sledila bo integracija Zavarovalnice Maribor v skupino Sava Re, ki si v letu 2013 obeta povečanje zbranih premij nad 418 milijonov evrov ter čisti dobiček v višini med 30 in 33 milijoni evrov. Do leta 2017 naj bi se obseg zbranih premij povečal že na 570 milijonov evrov.

Ne spreglejte