Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 8. 2011,
16.44

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

predsednik

Torek, 16. 8. 2011, 16.44

7 let, 2 meseca

Nadzornike Palome bo vodil Bojan Starman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nadzorni svet družbe Paloma je na seji za novega predsednika nadzornega sveta, potem ko je junija s tega mesta odstopil Krešo Šavrič, izvolil Bojana Starmana.

Nadzorniki pa še niso sprejeli sklepa o imenovanju nove uprave. O tem bodo predvidoma odločali na naslednji seji, je po seji na sedežu družbe povedal novi prvi nadzornik.

Pred sejo zagotavljali, da menjave na vrhu ne bo Po junijskem odstopu predsednika nadzornikov Palome Šavriča je to funkcijo opravljal dotedanji podpredsednik Simon Černetič, ki v nadzornem svetu ostaja kot predstavnik kapitala družbe. Predsednik sveta delavcev in delavski predstavnik v nadzornem svetu Jože Korotaj je še pred sejo zagotavljal, da do menjave na vrhu nadzornega sveta ne bo prišlo, saj so nadzorniki na junijski seji soglasno imenovali novega predsednika, a so se državni lastniki očitno odločili drugače.

Starman: Ne gre za politično kadrovanje Starman je povedal, da je bil na seji takšen pač predlog, ki so ga izglasovali s tremi glasovi proti dvema. Zavrnil je namige, da bi lahko šlo tudi za politično kadrovanje, ob tem pa dejal, da ga zdaj čaka trdo delo, saj je Paloma dokaj veliko podjetje, ki lahko posluje uspešno.

Do nove uprave brez razpisa "Nove uprave danes še nismo imenovali, bomo pa to verjetno storili na naslednji seji prihodnji teden. Čim prej je namreč potrebno zagotoviti novo vodstvo družbe, da ne bi prišlo do težav. Pogovori še potekajo, zaradi pomanjkanja časa pa se nismo odločili za razpis," je dejal Starman in potrdil, da je med kandidati, ki naj bi sicer bili vsaj štirje, tudi v medijih že omenjani Darko Bračič. Sicer pa bodo po njegovih besedah verjetno imenovali vsaj dvočlansko upravo.

Družba trenutno beleži 441.000 evrov izgube Nadzorniki so se seznanili tudi s poslovanjem Palome v prvem polletju. Družba je iz rednega poslovanja beležila 441.000 evrov izgube, do konca leta pa vendarle pričakuje izboljšanje rezultata, predvsem zaradi trenutnega znižanja cen celuloze, izboljšanja stroškovne učinkovitosti in donosnosti prodaje na osnovi sprejetih ukrepov za izboljšanje poslovanja do konca leta 2011.

"Upam na uspešno poslovanje podjetja" V zvezi z za zdaj neuspešnimi poskusi dokapitalizacije je Starman dejal, da predvsem upa na uspešno poslovanje podjetja, tako da večjih dokapitalizacij sploh ne bi bilo potrebno izpeljati.

"Morda je potrebna tudi kakšna večja cenovna fleksibilnost, morda je prevelik kakšen strošek. Iz preteklih izkušenj vem, da so v vsakem podjetju rezerve," je na vprašanje, ali torej meni, da dokapitalizacija ni tako nujna, kot so o njeni nujnosti ves čas razlagali prejšnji nadzorniki in vodstvo Palome, odvrnil Starman.

Predstavnik delavcev Korotaj je tudi po seji zatrdil, da je presenečen nad menjavo predsednika nadzornega sveta.

Korotaj: Na izbiro so očitno vplivali lastniki "Prepričan sem bil, da je to v pristojnosti nadzornega sveta, a se je izkazalo, da temu ni tako. Na izbiro so očitno vplivali lastniki, kar le še potrjuje, da tam, kjer ni bilo potrebno priskočiti na pomoč, so to storili, kjer pa bi to bilo nujno, pa se izgovarjajo, da to ni v njihovi pristojnosti," je dejal Korotaj in prst uperil v večinske državne lastnike.

Sicer pa je dodal, da se za zaposlene v bistvu nič ne spremeni. Kot je dejal, Starmana ne pozna dobro, ve pa, da je dosedanji začasni predsednik Simon Černetič dobro poznal razmere v podjetju in bi prav tako lahko uspešno sodeloval pri sanaciji podjetja. "To pa ne pomeni, da Starman ne bo dober predsednik, a bi lahko bil tudi dober član nadzornega sveta," je še dejal Korotaj.

Ne spreglejte