Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 2. 2015,
19.26

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miro Cerar DeSUS drugi tir

Petek, 6. 2. 2015, 19.26

7 let, 2 meseca

Miro Cerar zagotavlja, da bodo našli rešitve za drugi tir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Premier Miro Cerar je povedal, da v vladi intenzivno razpravljajo o finančni konstrukciji drugega tira in bodo poskušali ujeti rok za prijavo za evropska sredstva. Odločitev si želi še ta mesec.

Drugi tir je prednostna naloga, vendar v sklopu vse posodobitve železnic, tudi v navezavi med Luko Koper ter srednjo in severnejšo Evropo, je v izjavi novinarjem ob robu posveta o velikih infrastrukturnih projektih v Sloveniji povedal predsednik vlade Miro Cerar.

V igri so različne možnosti Zagotovil je, da se s strokovnjaki v vladi in širše intenzivno pogovarjajo o finančni in siceršnji konstrukciji tega projekta. A dokler ne bodo imeli jasne predstave, kako to jasno opredeliti, se o njej ne želi podrobneje izjavljati. "V igri so različne možnosti in ko bomo vedeli, katera je prava, vzdržna in trajnostno naravnana, bomo to sporočili javnosti," je pojasnil.

Cerar ne želi ponoviti napake, kot se je zgodila ob Teš 6 Cerar je namreč spomnil na preveč negativnih izkušenj v preteklosti, "ko je politika nepremišljeno drvela v projekte, potem so se finančne konstrukcije podpirale, državljani pa so to doživeli kot škodo na njihovih plečih". Omenil je na primer Teš 6.

Odločitev že ta mesec? Predsednik vlade sicer priznava, da se s projektom drugega tira mudi, če želimo kandidirati za evropska sredstva. Zato te dni o tem intenzivno razpravljajo. A na tem mestu vnovič poudarja, da tudi ko gre za evropska sredstva, projekta ne morejo prijaviti površno in tvegati tega, kar "smo doživeli že s kakšnimi drugimi projekti". Čeprav vedno znova obstaja možnost za črpanje evropskih in drugih sredstev, pa želi biti Cerar, kot sam pravi, hiter. Želi, da se z intenzivno razpravo najdejo rešitev še ta mesec.

Na novinarsko vprašanje, ali je za možnost javno-zasebnega partnerstva pri iskanju rešitev za drugi tir težava v koaliciji, pa ni odgovoril konkretno. Težav je po njegovih besedah veliko, večina je rezultat slabega gospodarjenja z državo v preteklosti. A to, kot pravi, jemljejo kot izziv.

Cerar podpira ministra za infrastrukturo Nekateri mediji so v minulih dneh poročali, da bi se lahko prav zaradi omahovanja glede drugega tira zamajal stolček ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču. A je Cerar danes zagotovil, da minister zanesljivo ima njegovo podporo. Tudi koalicijska partnerja, predsednik DeSUS Karl Erjavec in prvak SD Dejan Židan, sta mu zagotovila, da so mediji povsem izmišljeno poročali o nekaterih kritikah z njune strani, je povedal Cerar. Pristavil je, da se veliko piše nepreverjeno in je veliko neresnic. Gašperšič po njegovih besedah s svojo ekipo intenzivno dela. So pa v projekt drugega tira vključeni tudi drugi ministri, je še pripomnil premier.

Kaj pa DeSUS? Koalicijski partnerji naj bi med drugim o drugem tiru razpravljali tudi na ponedeljkovem srečanju. Predsednik DeSUS Karl Erjavec je danes navedel, da je drugi tir ključen razvojni projekt za Slovenijo v tem trenutku. V DeSUS pričakujejo, da bo delno financiran s sredstvi EU, preostali del pa prek strateškega partnerja. Erjavec sicer ni konkretno odgovoril na vprašanje, ali bodo v primeru, da ministru Gašperšiču to ne uspe, zahtevali njegov odstop. Po navedbah predsednika DeSUS zaupajo ministru, da bo pripravil ustrezen predlog glede financiranja drugega tira in hkrati pripravil uspešno prijavo za črpanje evropskih sredstev. So pa v koalicijski DeSUS proti zmanjšanju kapitalskega dela države v Luki Koper, je sklenil Erjavec.

Tako se ne nazadnje poraja vprašanje, ali so v sklopu razprave o strategiji upravljanja državnih naložb ta možnost za pridobivanje dodatnih sredstev za naložbo v drugi tir tudi omenili.

Ne spreglejte