Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 1. 2024,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Apple Microsoft delnice trgovanje PR članek

Torek, 30. 1. 2024, 7.00

2 meseca, 4 tedne

Microsoft bo zavzel mesto Appla kot najbolj dragoceno podjetje, medtem ko umetna inteligenca še naprej privlači trgovce na drobno

Oglasno sporočilo

Microsoft si je prisvojil naziv najvrednejšega podjetja na svetu, ki ga je imel Apple od leta 2021. Obe podjetji imata tržno kapitalizacijo okoli 2,88 bilijona dolarjev. Pred dvema letoma je Apple postal prvo podjetje, ki je doseglo tržno vrednost treh bilijonov dolarjev.

Fortrade_1 | Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Fortrade je za vse tiste, ki jih zanima, kako se od doma naučiti trgovati s cenami delnic Appla in Microsofta (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD), ali si preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno delnic. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Prenesite brezplačen vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" tukaj.

Microsoft je prehitel Apple, potem ko je podjetje predstavilo svoje izdelke na dogodku umetne inteligence, ki je januarja potekal v San Franciscu. Microsoft je v središču pozornosti na področju umetne inteligence zaradi finančnega partnerstva z OpenAI, podjetjem, odgovornim za vodilni chatbot, ChatGPT. Podjetje je predstavilo svoj Copilot – izdelek, ki ga uporablja v svoji programski opremi 365 na več platformah, ki je zdaj na voljo potrošnikom in podjetjem.

Apple z umetno inteligenco sodeluje dlje kot Microsoft, uporablja pa ga v Siriju in programski opremi za iPhone. Govorilo se je tudi, da bo Applov projekt razvoja električnega avtomobila, imenovanega Titan, skoraj v celoti temeljil na umetni inteligenci. Trgovci na drobno verjamejo, da bo Apple kmalu ustvaril veliko povpraševanje po svojemu najnovejšemu izdelku AI – Apple Vision Pro. Ta komplet za navidezno resničnost je na voljo za predregistracijo od 19. januarja.

Cena delnic tega podjetja se je letos nekoliko znižala, predvsem zaradi šibkega poslovanja kitajskega gospodarstva. Vendar pa Microsoftove delnice še naprej rastejo skupaj z večino drugih delnic, povezanih z umetno inteligenco, in so že porasle za približno 4,7 odstotka.

Prenesite brezplačen vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" tukaj.

Investicijske banke ostajajo optimistične in verjamejo, da bo vrednost obeh družb še naprej rasla. Medtem ko Citigroup postavlja cenovni cilj Appla na 230 dolarjev, Wedbush verjame, da bo delnica dosegla ceno 250 dolarjev. Wedbush trdi, da bo Microsoft poskočil na 455 dolarjev, medtem ko BNP postavlja ciljno ceno na 471 dolarjev.

Viri: Reuters, CNBC, Bloomberg

CFD so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD, in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na svojem računu za trgovanje. 77 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. Če bi se odločili za investicijo v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je FORTRADE CYPRUS LTD.

Ne spreglejte