Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2011,
14.50

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pogodba

Ponedeljek, 11. 4. 2011, 14.50

7 let, 2 meseca

Kabinsko osebje zavrnilo odpoved kolektivne pogodbe v Adrii

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sindikat Združenje kabinskega osebja posadk letal Slovenije - ta združuje večino članov kabinskega osebja, ki so zaposleni v Adrii Airways - je zavrnil odpoved kolektivne pogodbe.

Sindikat je odpoved pogodbe, za katero se je vodstvo Adrie odločilo 11. marca, zavrnil, ker da ni v skladu z veljavnimi določbami zakona o kolektivnih pogodbah. Za člane kabinskega osebja prav tako ni sprejemljiv predlog nove kolektivne pogodbe, ki jo je vodstvo družbe predstavilo 11. marca, "saj so v njem številne določbe, ki so v nasprotju z zakonom o delovnih razmerjih, ter pravno nerazumljiva besedila". Sindikat zahteva odpravo vseh nepravilnosti Sindikat je vodstvo edinega slovenskega letalskega prevoznika pozval, naj spoštuje zakon in naj v čim krajšem času resno pristopi k odpravi vseh nepravilnosti in s tem ustvari zdrave temelje za začetek pogajanj. Vodstvo se je že sestalo s sindikati

Vodstvo Adrie Airways se je že sestalo z vsemi štirimi sindikati v družbi. Kot je povedal glavni izvršni direktor Adrie Airways Klemen Boštjančič, so vsi sindikati podali pisne odgovore na predlog nove kolektivne pogodbe, ki jih vodstvo družbe še ni preučilo, bo pa na njih pisno odgovorilo.

Do sklenitve nove pogodbe v veljavi ostajajo obstoječe Vsi sindikati so sicer izrazili nezadovoljstvo s predlogom nove pogodbe. "Ne glede na to so vsi sindikati zagotovili, da se želijo pogajati in da so spremembe potrebne," je povedal Boštjančič. Znova se bodo sestali konec aprila, do sklenitve nove pogodbe pa v veljavi ostajajo obstoječe kolektivne pogodbe.

20 prijav za svetovalca pri iskanju strateškega partnerja Adrie Po neuradnih informacijah je na razpisa za pravnega in finančnega svetovalca pri iskanju strateškega lastnika slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways prispelo približno 20 ponudb. Odločitev o tem, kdo bo izbran na razpisu, bo sprejeta predvidoma do konca aprila.

Podjetje je v hudih finančnih težavah Adria Airways se je znašla v hudih finančnih težavah. Njen dolg do bank naj bi znašal okoli 70, 80 milijonov evrov, dolg do dobaviteljev pa 20 milijonov evrov. Novo vodstvo družbe je zato bankam upnicam 11. marca posredovalo osnutek dopolnjenega načrta finančnega in poslovnega prestrukturiranja družbe ter odpovedalo obstoječe kolektivne pogodbe ter predložilo predlog nove kolektivne pogodbe.

Ne spreglejte