Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 3. 2021,
15.59

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

starejši PR članek epidemija Koronavirus Bizi.si Bizi Poslovni asistent

Torek, 2. 3. 2021, 15.59

3 leta, 2 meseca

Koronaizkušnje podjetnikov in društev na www.bizi.si

Izgubile službo, a so svoje poslanstvo našle v društvu za pomoč starejšim

Oglasno sporočilo
Izgubile službo, a so svoje poslanstvo našle v društvu za pomoč starejšim

Spremljajte zanimive zgodbe slovenskih podjetnikov, ki na Biziju delijo zanimive in navdihujoče zgodbe o tem, kako so se znašli med epidemijo ter z bralci delijo svoje primere dobrih praks.

Epidemija je globoko zarezala v pore ne le podjetij, ampak tudi posameznikov, mnogi med njimi so po dolgih letih izgubili tudi zaposlitev. Med njimi so bile tudi štiri gospe, ki so po izgubi zaposlitve ustanovile Društvo za pomoč v tretjem življenjskem obdobju.  

V času prve razglasitve epidemije je bilo namreč ogromno programov za starejše okrnjenih ali ustavljenih, mnogi, ki so delovali v tovrstnih organizacijah, so izgubili redno zaposlitev. Vsaka izmed ustanoviteljic novega društva se je v tem času morala znajti po svoje, vendar so vse čutile, da bodo svojo poklicno pot nadaljevale v socialnem varstvu in še naprej nudile pomoč starejšim. Poskusile so mnogo prekarnih del, bile so prostovoljke, osebne asistentke, proizvodne delavke ….

In kako so se odločile za samostojno pot?

Pri katerih aktivnostih zdaj pomagajo starejšim?

Kateri izzivi so zaznamovali njihove začetke?

Kako pomagajo starejšim? | Foto:

Preberite še več zanimivih zgodb iz serije #KoronaIzkušnje na Biziju. Upamo in verjamemo, da bo katera izmed njih navdih tudi za vas:

Ne spreglejte