Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 7. 2018,
11.31

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Seascape jadranje

Ponedeljek, 16. 7. 2018, 11.31

5 let, 9 mesecev

Francoski Benetau vstopil v lastništvo ljubljanskega Seascapa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Jadrnica Seascape 24

Francoska skupina Benetau, ki izdeluje jadrnice, gliserje in jahte, je vstopila v lastništvo ljubljanskega podjetja za razvoj in proizvodnjo jadrnic Seascape, ki se v zadnjih letih vse bolj uveljavlja na globalnem tržišču. Benetau je prevzel 60-odstotni delež, ustanovitelja Sescapa Andraž Mihelin in Kristian Hajnšek pa sta obdržala 40-odstotni delež.

Benetau je na svojih spletnih straneh objavil, da je Seascape z 9. julijem že postal del francoske skupine, ki zaposluje okoli sedem tisoč ljudi in je prisotna še v Italiji, ZDA, na Poljskem in Kitajskem, v minulem poslovnem letu pa je ustvarila nekaj več kot 1,2 milijarde evrov prihodkov. Če je nekoč Benetau stavil predvsem na izdelavo jadrnic, je v zadnjih letih pomembnejši segment postala izdelava gliserjev in jaht.

"Naš nakup deleža v Seascapu nam bo omogočil ponudbo majhnih jadrnic, zasnovanih tako za novince v jadranju koz za entuziaste," je v objavi posla poudaril prvi mož Benetauja Herve Gastinel. Dodal je, da s Seascapovimi izdelki stavijo predvsem na mlajše kupce.

''Še naprej bomo razvijali jadrnice skladno z našim duhom''

Seascape je bil ustanovljen leta 2008 in trenutno ponuja štiri modele jadrnic, dolge od 4,3 metra do osem metrov. Ime si je začel ustvarjati z modelom seascape 18, 5,5 metra dolgo športno-potovalno jadrnico, ki je leta 2010 osvojila tudi naziv evropske jadrnice leta.

Ponuja tudi model 27, odprtomorsko jadrnico s celotno potovalno infrastrukturo, ki jo je mogoče prevažati s prikolico, z modelom seascape 24 pa cilja na vsesplošno priljubljenost pri jadralskih navdušencih. Lani so ustvarili nekaj več kot štiri milijone prihodkov.

Po navedbah Benetauja je ljubljansko podjetje, ki je lani prvič izdelalo več kot 100 jadrnic na leto, postalo vodilni igralec v svojem segmentu in ponuja multifunkcijske jadrnice, privlačne za širok nabor kupcev.

"Naša zaveza novim lastnikom in celotni jadralski skupnosti ostaja enaka: še naprej bomo razvijali jadrnice in storitve skladno z duhom, ki je v temelju uspeha naše znamke," je zagotovil Mihelin in dodal, da bodo z vstopom francoskega velikana občutili pozitivne učinke njegove velikosti in strokovnega znanja. 

Sportal Nov izjemen uspeh za slovensko jadranje
Trendi Ekipa mladih Slovencev razbija mit, da je jadranje le za bogataše
Ne spreglejte