Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 2. 2011,
19.55

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 18. 2. 2011, 19.55

7 let, 2 meseca

Domnevni direktor Disonca še nerazkrit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Janez Kraševec se ni razkril, prav tako pa ni pojasnil, kdo je direktor ciprskega podjetja Disonco. Kraševec naj bi v četrtek na televiziji zagotovil, da bo oboje storil danes.

Televizija POP TV je namreč v četrtek objavila dokument, ki kaže, da je Jure Janković, sin ljubljanskega župana, lastnik Disonca ali pa da je to vsaj bil. Ciprsko podjetje Disonco je po poročanju televizije skupaj s podjetjem VAZ solastnik podjetja Tabia. Tako Tabia kot VAZ pa sta v Ljubljani kupila več hektarjev nezazidljivih zemljišč, ki pa se je z novim prostorskim načrtom Mestne občine Ljubljana pod vodstvom župana Zorana Jankovića spremenilo v zazidljivo in je tako postalo bistveno dražje.

Ali se bo Jure Janković prek podjetja dokopal do visokih dobičkov?

Vprašanje, ki se po navedbah televizije tako postavlja, je, ali se bo mlajši sin ljubljanskega župana Jure Janković prek skritega lastništva v podjetju na Cipru dokopal do visokih dobičkov, ustvarjenih s preprodajo teh zemljišč v občini, ki jo vodi njegov oče.

Dokaz o lastništvu naj bi bila številka osebne izkaznice Dokaz, da je Jure Janković lastnik podjetja ali da je to vsaj bil, naj bi bila številka osebne izkaznice, ki je navedena na ciprskem dokumentu in ki je, kot so v četrtek večkrat preverili novinarji POP TV, dejansko številka osebne izkaznice Jureta Jankoviča, navaja omenjena televizija.

Jure Janković zanikal lastništvo

Jure Janković je preko posrednikov v četrtek vse skupaj odločno zanikal, češ da nikoli ni bil in da ni lastnik ciprskega Disonca.

Kraševec je trdil, da je lastnik on, ne Janković Javnosti neznani Kraševec je v četrtek novinarjem televizije po telefonu zatrdil, da je pravi lastnik Disonca on, ne Jure Janković, na vprašanje, kdo je direktor, pa je odgovoril, da bodo to izvedeli danes. Prav tako naj bi se javno razkril, a danes tega ni storil. Da je lastnik podjetja je danes zagotovil tudi za TV Slovenija, a pri tem imena podjetja po poročanju televizije ni znal čisto natančno izgovoriti in je dejal, da je lastnik podjetja Disconto.

Na vprašanje, ali pozna Jureta Jankovića, pa je odvrnil, da ga pozna že 15 let in da ga je učil igrati tenis, da pa nista nikoli govorila o tem podjetju ali o kakršni koli zazidljivosti zemljišč.

Ne spreglejte