Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 6. 2011,
21.31

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SCT delavci plače

Torek, 21. 6. 2011, 21.31

7 let, 2 meseca

Delavci SCT prejemajo odpovedi delovnega razmerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko je ljubljansko okrožno sodišče ustavilo postopek prisilne poravnave družbe SCT in začelo stečajni postopek, so delavcem po poročanju medijev začeli izročati odpovedi pogodb o zaposlitvi.

Ob stečaju gradbene družbe je brez dela ostalo 760 delavcev.

Na zavodu za zaposlovanje so pripravljeni na povečan obseg dela

Na ljubljanski območni službi zavoda za zaposlovanje so pripravljeni na povečan obseg dela, organizirali bodo tudi posebne termine za prijavo.

Nadomestilo za primer brezposelnosti lahko prejmejo tisti, ki so bili v delovnem razmerju vsaj devet mesecev v zadnjih 24 mesecih in v 30 dneh po prejemu odpovedi vložijo zahtevo za nadomestilo. Nadomestilo za prve tri mesece znaša 80 odstotkov osnove, v naslednjih mesecih pa 60 odstotkov.

Delavci morajo zahtevo podati v 90 dneh od prejema odpovedi

Delavci bodo lahko uveljavljali tudi pravico do izplačila iz jamstvenega in preživninskega sklada; zahtevo morajo podati v 90 dneh od prejema odpovedi. Pri tem pa pravica do sredstev iz jamstvenega sklada ni pogojena s prijavo na Zavodu RS za zaposlovanje. Delavci, ki so izgubili zaposlitev zaradi insolventnosti delodajalca in so v odpovednem roku ter imajo možnost zaposlitve pri novem delodajalcu, namreč ne izgubijo pravic, ki jim pripadajo iz jamstvenega sklada.

Največje zanimanje je za zaposlitev tesarjev Na Zavodu RS za zaposlovanje pravijo, da letos najvišjo rast povpraševanja po delavcih med večjimi dejavnostmi beležijo prav v gradbeništvu. Delodajalci so samo v maju prijavili 4034 prostih delovnih mest iz te panoge. Največje zanimanje je za zaposlitev tesarjev, zidarjev, keramikov, krovcev, so pred nekaj dnevi sporočili iz zavoda.

Upniki lahko terjatve do SCT prijavijo v treh mesecih

Okrožno sodišče v Ljubljani je postopek stečaja SCT začelo 15. junija, potem ko so se pogovori o lastniškem vstopu Cestnega podjetja Ljubljana v družbo in zatem še avstrijskega Strabaga končali neuspešno. Za stečajnega upravitelja je imenovalo Leona Benigarja Tošiča.

Upniki lahko terjatve do SCT prijavijo v treh mesecih. Tisti, ki so terjatve pravočasno prijavili že v postopku prisilne poravnave, terjatev v stečaju ni treba ponovno prijavljati.

Ne spreglejte